torstai 16. joulukuuta 2010

Donna Summer - I Do Believe (I Fell in Love)

Artisti: Donna Summer
Kappale: I Do Believe (I Fell in Love) (1983)
Albumi: Classic Donna Summer
Mieleenjäävin lause: "Do believe I'm fallin' in love."

Donna Summer saavutti 80-luvun suurimman kaupallisen menestyksensä vuoden 1983 She Works Hard For The Money -albumillaan. Albumin nimibiisi oli suuri hitti ja siltä lohkaistiin monta muutakin kohtalaisen hyvin pärjännyttä singleä. Päivän sattuman sanelema  I Do Believe (I Fell in Love) ei saanut kunniaa olla julkaistujen singlejen joukossa, mutta ei tuomita kappaletta pelkästään sillä perusteella. Ei ole ollenkaan tavatonta että monien henkilökohtaiset suosikkibiisit löytyvät albumien singlejulkaisua vaille jääneistä raidoista. 

Varsin moni Donna Summer biisi alkaa rauhallisella introlla mutta päätyy tanssittavaksi discokappaleeksi. I Do Believe (I Fell in Love) käyttää samaa kaavaa mutta soundit ovat enemmän 80-lukumaiset verratuna esimerkiksi No More Tears -hittiin 70-luvulta. Haitari on instrumentti jota ei kovin usein Donna Summerin kappaleissa käytetä, mutta tällä kertaa se antaa mukavan lisämausteen. Jälkimmäisellä puoliskolla mukaan tulevat muhkeat kasarirummut kuulostavat hyviltä osittain juuri kontrastia tuovan rauhallisen alun vuoksi.

Summerin vahvuus laulajana on aina ollut vahvassa emotionaalisessa ilmaisukyvyssä jossa hän harvoin menee liian pitkälle. Hänen laulussaan sama tunne saa monenkirjaviä sävyjä, suru ei ole vain surua eikä kaipuu kaipuuta. Tämä sävykkäämpi kyky laululliseen ilmaisuun on I Do Believe (I Fell in Love) kappaleen suurin vahvuus. Puhtaana sävellyksenä (Summerin omaa käsialaa) kappale on vain vähän keskitasoa parempi, mutta juuri artistin harteilla onkin tehdä tuhkastakin jos ei nyt timantteja niin ainakin kimalletta. I Do Believe (I Fell in Love) ei ehkä ole aivan kirkkainta kärkeä Summerin tuotannosta mutta pieni helmi kuitenkin.

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti