sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Sarah Brightman featuring Andrea Boccelli - Canto della Terra

Artisti: Sarah Brightman featuring Andrea Boccelli
Kappale: Canto della Terra (2008)
Albumi: Symphony
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Mighty sun."

Popmusiikissa kerran hyväksi havaitut menestyskaavat jäävät harvoin toistamatta. Con te partiro oli alunperin Andrea Boccellin soolokappale josta tuli kuitenkin vieläkin suurempi hitti kun siitä tehtiin duettoversio Sarah Brightmanin kanssa. Moisen menestyksen jälkeen ei ole ihme että Boccelli ja Brightman levyttivät yhdessä lisää. Myös Canto della Terra (maan laulu) oli ensin Boccellin soolojulkaisi josta lähes yhdeksän vuotta myöhemmin Brightman julkaisi duettoversion Symphony albumillaan. Kappaleita yhdistää myös sama säveltäjäkaksikko; Francesco Sartori ja Lucio Quarantotto. Vaikka ainekset olivat toisellakin kertaa hyvät, pallo pomppasi toisella kertaa huomattavasti matalammalle kuten yleensä tällaisissa tapauksissa pakkaa käymään.

Canto della Terra on hyvin samanlaista crossoverklassista kuten Con te partirokin oli. Suurin ero mielestäni on se että siinä missä duettoversio Con te partirosta oli varsin tasavahva suoritus molemmilta mukana olleilta artisteilta, Canto della Terrassa Boccelli varastaa shown. Tämä ei tarkoita että Brightman suoriutuisi huonosti rauhallisten väliosien laulamisesta, mutta kiistatta kappaleen kohokohta on Boccellin mahtipontinen laulu kertosäkeessä. Ennen tämän kappaleen kuulemista olin pitänyt Boccellia pätevänä mutta hieman tylsänä laulajana, mutta näin komean suorituksen kuultuaan on pakko tarkistaa mielipidettään. 

Canto della Terran mahtipontiset ja rauhalliset osuudet vuorottelevat mukavasti Brightmanin ja Boccellin laulaessa hyvin yhdessä ja erikseen. Myös taustakuoro kuulostaa miellyttävän suurelta. Vaikka kappaleen levyttäminen niin samalla idealla kuin Con te partiro aikoinaan tuntuukin laskelmoidulta niin oikeastaan vain lopputuloksella on väliä. Minun korviini Canto della Terra kuulostaa hyvältä. Brightmanilla ja Boccellilla on hyvä yhteinen kemia minkä parhaiten kuulee kappaleen viimeisistä kymmenistä sekunneista. Ei yhtä legendaarista kuin Con te partiro mutta kun unohdetaan vertailu ja kuunnellaan kappale omana itsenään sen arvon voi kuulla. 

Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti