tiistai 7. joulukuuta 2010

Son of a Plumber - Substitute (for the Real Deal)

Artisti: Son of a Plumber
Kappale: Substitute (for the Real Deal) (2005)
Albumi: Son of a Plumber
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "You killed an elephant to find an ant."

Per Gesslen retrohenkiseen sivuprojektiin tutustuminen jatkuu kappaleella Substitute (for the Real Deal) jota tästä lähtien kutsun vain Substitute -nimellä. Kuten koko muunkin levyn, tämänkin kappaleen soundimaailma on kotoisin 60- ja 70-lukujen taitteesta. Tällä kertaa monessa levyn kappaleessa päälauluvastuunkin saanut Helena Josefsson pitäytyy taustalla ja vokaaleista vastaa pääosin Per itse. On mukava havaita että Per on saanut itsevarmuutta oman laulutaitonsa suhteen ajan myötä.

Substitute on laulu hieman kitkaisesta romanssin alusta. Poika haluaisi kyllä tytön, mutta tyttö haluaisi oikestaan hieman erilaisen pojan. Mutta niin kauan kun unelmien prinssiä ei ole tytön näköpiirissä niin se toiseksi paraskin vaihtoehto saattaa kelvata. Kuten arvata saattaa tällainen teinirakkausasetelma ei ehkä ole kovin kestävälle pohjalle rakennettu mutta poika jaksaa silti unelmoida. "She can still change her mind.."  Tarina kuin suoraan omasta nuoruudestani. 

Per on oiva laulumaakari silloinkin kun hän ei tavoittele taivaita. Substitute on sympaattinen ja pikkunätti kappale eikä yritä olla yhtään sen enempää. Kappaleen lopussa tuleva papa-paa-pa-pap-pap-paa -hymistely lopettaa kappaleen juuri sopivalla tavalla. Se on kuin se viimeinen puraisu tutusta perushampurilaisesta jota ei syödä siksi että saadaan erikoislaatuinen makuelämys vaan koska sillä saadaan nälkä pois helposti ja nopeasti ilman pettymyksiä. Heleä äänimaailma mukavine kilkutuksineen tekee kappaleesta kepeän. Kaikki muutkin elementit toimivat hyvin kuten tällaisen pikkukivan kappaleen tyyliin sopiikin. Kun laulu nostaa pienen hymyn huulille on jo saavutettu paljon. 

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti