torstai 9. joulukuuta 2010

Baccara - Somewhere In Paradise

Artisti: Baccara
Kappale: Somewhere In Paradise (1978)
Albumi: Yes Sir, I Can Boogie
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "You'll never die again, I'll never cry again."

Mayte ja Maria, ihanaiset discodiivat Espanjasta ovat tämän torstain sattuman saneleman esittäjät kappaleella Somewhere in Paradise. Somewhere in Paradise oli Devil Sent You To Lorado -singlen B-puoli vuonna 1978. Kyseessä on hieman vähemmän discohtavaa Baccaraa sillä discojouset loistavat poissaolollaan. Baccaralle tyypillisesti niinkin vakava aihe kuin kuoleman jälkeinen elämä saadaan kuulostamaan joviaalilta viikonloppupiknikiltä.

Somewhere In Paradise on kevyttä ja iloista iskelmää jonka on säveltänyt Baccaran hovituottaja Rolf Soja. Maria ja Mayte laulavat englantia vahvahkosti murtaen kuten aina eikä Baccaraa osaa muunlaisella ääntämisellä kuvitellakaan. Täydellisyys on tylsää ja pienet virheet vain tuovat persoonallisuutta. Jos laulun sanoitukseen on uskominen niin paratiisi on hyvä paikka olla ja elää kuoleman jälkeen. Siellä saa elää ikuisuuden sen yhden ja ainoan rakkaansa rinnalla. Ei ole enää kuolemaa eikä surua. Uskonasiat ovat uskonasioita, mutta kuten olen monta kertaa ennenkin maininnut pitäväni maalailevista kappaleista jotka synnyttävät mielikuvia ja siinä Somewhere In Paradise onnistuu varsin hyvin. 

Kuten aiemmin jo mainitsin, Somewhere In Paradise ei ole mikään discojen tanssilattiantäyttäjä vaan rauhallista iskelmää. Kappaleessa ei myöskään ole mitään erityisen tarttuvaa yksittäistä asiaa kuten vaikkapa koukuttavaa kertosäettä. Mutta tasainen ja mukava kokonaisuus on silti kyseessä. Pidän kappaleen alun kapakkapianosta ja leppoisasta akustisesta kitaroinnista yleensä. Huoletonta, helppoa kuunneltavaa ja hitusen höpöäkin, tämä resepti toimii minun kohdallani lähes aina. 

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti