perjantai 14. tammikuuta 2011

Per Gessle - Lay Down Your Arms

Artisti: Per Gessle
Kappale: Lay Down Your Arms (1997)
Albumi: The World According to Gessle
Mieleenjäävin lause: "There's no looking back babe, surrender your heart."

Roxetten tehdessä toista comebackia tänä vuonna onkin sopivaa että päivän sattuma sanelemaksi valikoitui tällä kertaa Gesslen soolotuotantoa Roxetten ensimmäisen tauon ajalta. The World According to Gessle oli Perin ensimmäinen englanninkielinen sooloalbumi joka sai kohtalaisen vastaanoton myyden maailmanlaajuisesti 400 000 kappaletta. Tuleva musiikkivideomestari Jonas Åkerlund ohjasi kaikki kolme albumin singleille tehtyä videota ja albumin taustaorkesterina toimivat niin Gyllene Tiderin kuin Brainpoolinkin jäsenet. Albumi on enimmäkseen Perille hyvin tyypillistä powerpoppia pienillä retromausteilla.

Lay Down Your Arms on rauhallinen rakkauslaulu josta puuttuvat niin menevämpien Gessle sävellysten rehvakkaat kitarat kuin tarttuvat kertosäkeetkin. Kyllä Gessle osaa myös sokeroidut balladit, mutta soolona häneltä puutuu niitä varten paras työkalu eli Marie Fredrikssonin ääni. Lähinnä tästä muistuttaa kappaleen mukavankuuloinen naisvaltainen taustakuoro. Sinäänsä kappaleen rakenteessa ei ole suurimpaa vikaa, se on tehty kaikkien yleisesti hyväksyttyjen pelisääntöjen mukaan mutta samalla ilman mitään erityistä huippukohtaa. 

Per laulaa kappaleen herkällä tunnetasolla kuten tällaisessa rauhallisessa viettelylaulussa kuuluukin. Sopivasti hunajaa, kaipuuta ja pientä epävarmuutta jotka ovat yleisiä seurustelusuhteiden alkutaipaleilla. Värisevä sähkökitara joka on jätetty sopivan taustalle on mukavin taustaelementti yhtä lailla rauhallisten koskettimien kanssa. Lay Down Your Arms on Ihan ok kappale osana levykokonaisuuttaan ja kuunneltavaa tasoa erikseenkin, varsinkin jos oma tunnetaso on samalla taajuudella kappaleen kanssa.  

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti