keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Army of Lovers - Dub Evolution

Artisti: Army of Lovers
Kappale: Dub Evolution (1994)
Albumi: Glory, Glamour and Gold
Mieleenjäävin lause: "Come on baby, take the chance."

"Rakkailla" länsinaapureillamme on kiistatta ollut meitä suurempi menestys kansainvälisillä popmarkkinoilla. 70-luvulla alkanut kehitys kulminoitui monessa mielessä 90-luvulla, jolloin ruotsalainen dancesoundi valtasi maailmaa monen bändin ja artistin voimin, taustalla toimineita tuottajia unohtamatta. Vaikka Army of Lovers ei noista ruotsalaisista maailmanvalloittajista ollut se aivan suurin, ei miljoonamyyntiä voi myöskään väheksyä saavutetun menestyksen mittarina. Crucified oli hitti Atlantin molemmin puolin ja yhtye sai Suomestakin oikeastaan paremmat listasijoitukset kuin mistään muusta maasta.

Olen monessa aiemmassakin arvostelussa tullut maininneeksi että en yleensä ole remiksattujen kappaleiden suurin ystävä. Ikävä kyllä tämä pätee myös tämänkertaiseen sattuman sanelemaan joka on nimestään huolimatta remiksaus Sexual Revolution -kappaleesta. Alkuperäiskappale on kelpo Army of Lovers biisi seksuaalista tasa-arvoa ajavine sanoituksineen. Ikävä kyllä vaikka sanoitus onkin säilynyt lähes alkuperäisenä ja kappaleen muutakaan rakennetta ei ole käännetty aivan ylösalaisin on lopputulos silti tässä dub remiksausessa paljon alkuperäistä huonompi.

On vaikea luetella Dub Evolutionista mitään vahvuuksia sillä ne ovat pääosin niitä joita vevoimaisesta alkuperäisversiosta ei ole onnistuttu hukkaamaan. Kappale on aivan liian hätäinen, liiallista saman toistelua sisältävä ja Army of Loversille tyypillinen hauskuus ja hyvä meininki on onnistuttu kadottamaan lähes kokonaan. Onneksi remiksaukset ovat vapaaehtoisia ja vaihtoehtoisia. Niinpä Dub Evolution kokeekin useimmiten ansaitun kohtalon eli pikaisen hypyn seuraavaan biisiin.


Arvosana: 3,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti