sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Celine Dion - Reveal

Artisti: Celine Dion
Kappale: Reveal (2003)
Albumi: One Heart
Mieleenjäävin lause: "Reveal."

90-luvun suurimman suosion jälkeen Kanadan laulujoutsen Celine Dion onnistui vakiinnuttamaan suosionsa sellaiselle tasolle että mistään romahduksesta ei voi puhua. Sama kehitys on ollut havaittavissa meilläkin parin vuoden takaisen korkeista lipunhinnoista huolimatta loppuunmyydyn keikan ollessa siitä todisteena. One Heart oli Celinen toinen albumi vuosituhannen vaihteen tauon jälkeen ja se myi meilläkin kultalevyyn oikeuttavan määrän. Sattuman sanelemaksi tänään valituksi tulleen Revealin on säveltänyt Cathy Dennis jonka tunnetuimmat sävellykset lienevät Toxic (Britney Spears) ja Can't Get You Out of My Head (Kylie).

Reveal on tehty vuosituhannen alun kevytdancepop -kaavalla jolla tehtiin hittejä varsinkin vahvaäänisille naisartisteille. Revealin kertosäe ei ole kuitenkaan ole aivan yhtä iskevä kuin esimerkiksi I Will Love Again (Lara Fabian) -hitissä. En tiedä onko se ollut pyrkimyksenäkään, mutta ehkä sillä tavalla olisi voitu saada hieman parempi lopputulos. Toki Celinen intiimimpi laulutulkinta sopii yhteen hieman hillitymmän dancepoljennon kanssa. Mutta kun ääntä kerran löytyy niin miksi sitä ei sitten voisi myös käyttää? Pidän kovasti Celinen ensimmäisten englanninkielisten albumien hieman rosoisemmasta laulutyylistä joka lienee kuitenkin ollut pidemmän päälle rasittavaa äänelle. Mutta hillitympänäkin hän kuuluu mielestäni artisteihin joiden laulu kuulostaa hyvältä vaikka hän laulaisi puhelinluetteloa

Intiimiä kanssakäymistä kauniin puhtoisesti kuvaava sanoitus sopii hyvin Celinen tulkitsemaksi. Reveal on mukava kappale lajissaan vaikka jo edellämainittu vahvan kertosäkeen puute väkisinkin pudottaa kokonaisarvosanaa. Kuten suurimmalla osalla Celinen levyistä tuotantopuoli ja sovitus ovat hyvin tehtyjä. Pieni särmän puute ja tietynlainen formaattikappaleen tuntu ovat Revealin pienemmät heikkoudet. Hyvä rivibiisi kuitenkin vaikkei sellainen jonka erikseen poimisi kuunneltavaksi.

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti