keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Hot Chocolate - You Sexy Thing

Artisti: Hot Chocolate
Kappale: You Sexy Thing (1975)
Albumi: 20th Century Hits For A New Millennium 1975-1979
Mieleenjäävin lause: "I believe in miracles."

Brittiläinen Hot Cholate ei saanut suurimmalla hitillään aikaiseksi listaykköstä, mutta luulenpa että vuosien saatossa harmitus on haihtunut kun itse kappale on osoittautunut aikaa kestäväksi klassikoksi. Eikä Bohemian Rhapsodyn jälkeen kakkoseksi jääminen ole häpeä. Hot Chocolate ei ollut mikään yhden hitin ihme vaan he tuottivat ainakin yhden hitiksi luettavan kappaleen joka vuosi vuosien 1970 ja 1984 välisenä aikana. Näistä So You Win Again oli ainoa listaykkönen heidän kotimaansa singlelistalla.

Hittibiisin anatomia voi olla hyvinkin monenlainen, joskus takana voi oikea ajoitus ja kylmä laskelmointi ja toisinaan vilpitön tekemisen ilo ja työvoitto. You Sexy Thing on kappale jonka kuuleminen lähes väkisin kohottaa tunnelmaa ja parantaa fiilistä. Biisi joka kykynee tähän jää harvoin ilman huomiota ja hittistatusta. Kappaleen letkeänhilpeä tunnelma syntynee suurimmissa määrin laulajasäveltäjä Errol Brownin hillittömästä kappaleen tulkinnasta. Brown saa rakkauden hurman tai suoranaisen himon kuulostamaan pysäyttämättömältä voimalta joten ei ihme että kappale on päätynyt useiden elokuvien soundtrackeille ja mainoksiin.

You Sexy Thing on monen tyylin sekoitus eikä sitä voi sanoa pelkästään esimerkiksi discoksi, funkiksi tai miksikään muuksi yhden ainoan genren edustajaksi. Ehkä tästä on ollut etua kappaleen aikaa kestävän hittistatuksen muodostumisessa ettei se ole juuri tietyn genren stereotyyppisin edustaja. Voi olla että musiikkitietämykseni on rajoittunut mutta en osaa myöskään osoittaa mitään toista kappaletta josta voisin sanoa että se kuulostaisi aivan kuin You Sexy Thingilta. Mieleästäni on ansio jos kappaleen voi parhaiten kuvata vain sen omalla nimellä eikä vertaamalla sitä joihinkin muihin kappaleisiin. 

You Sexy Thing on klassikkobiisi joka ei minulle henkilökohtaisesti ole aivan terävimpään kärkeen kuuluva kappale mutta koskaan sen kuuleminen ei harmita eikä ohjaa kättä next napin suuntaan. Biisi joka sisältää niin paljon hyviä viboja riisuu väkisinkin aseista pop-musiikin ystävät ja ehkä jotkut muutkin. Tiivistettynä: oikein hyvä muttei loistava.

Arvosana: 7,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti