lauantai 15. tammikuuta 2011

Agnetha Fältskog - Little White Secrets

Artisti: Agnetha Fältskog
Kappale: Little White Secrets (1987)
Albumi: I Stand Alone
Mieleenjäävin lause: "You don't have to make me your judge and your jury."

Little White Secrets saa kunnian olla Agnetha Fältskogin kolmannen sooloalbumin ensimmäinen esitelty biisi tässä blogissa. I Stand Alone ei menestynyt aivan kahden edellisen Agnethan sooloalbumin veroisesti (ollen kuitenkin vuoden 1988 myydyin albumi Ruotsissa) ja pian levyn julkaisun jälkeen Agnetha jätti uuden musiikin julkaisemisen lähes 17 vuodeksi. I Stand Alone albumin tuotti Peter Cetera (Chicago) ja levy sisältää enimmäkseen melankolisia rakkauslauluja jollainen Little White Secretskin on.

Little White Secrets on soundillisesti varsin tyypillinen 80-luvun jälkimmäisen puoliskon rauhallinen aikuispop biisi. Sanoitus ei ole kuitenkaan ole aiheeltaan aivan tyypillinen palava rakkaus tai jätetyksi tulemisen pettymys tarina. Kappaleen nainen ymmärtää miestään sellaisena kuin tämä on vaikka tällä onkin joitakin pieniä salaisuuksia ja häpeän aiheita. Mutta nainen ymmärtää miestään koska meillä kaikilla on omat pikku häpeänaiheemme ja salaisuutemme. 

Koska kappaleen tarina ei ole aivan surumielisin niin Agnethan melankolinen tulkinta on mielestäni pienoisessa ristiriidassa sen kanssa. Tai ehkä sekoitan surumielisyyden jonkinlaiseen naiselliseen tapaan suostutella ja ymmärtää. Voi myös olla että Agnethan henkinen tila levyn teon aikaan vaikutti tulkinnan sävyyn. Kaiken ei tarvitse aina kuitenkaan mennä ennakko-odotusten mukaan sillä sekin käy joskus liian tylsäksi. Yhtä kaikki Agnetha laulaa miellyttävästi ja omalla tunnistettavalla tavallaan. 

Toisin kuin sanoitus ja laulutulkinta kappaleen muu toteutus on hyvin tavanomainen muttei huonosti tehty. Monessa muussa kappaleessa ohutääninen miestaustajalaulaja voisi alkaa ärsyttämään mutta kun kerran lauletaan miehen heikkouksista ja heikosta hetkestä niin tässä tapauksessa sekään ei häiritse liikaa. Little White Secrets nousee hieman keskitason yläpuolelle teemallaan ja sen hieman ristiriitaisella laulutulkinnalla. Kappaletta lainaten: "I understand you, your strength and your weakness."

Arvosana: 6,0/10

2 kommenttia:

  1. Kysymyksessä oli itse asiassa Agnethan kahdeksas soololevy, jos hänen lastensa kanssa tehtyjä joulu- ja lastenlevyjä ei lasketa.

    VastaaPoista
  2. Toki on näin, itsellä tulee aina eroteltua nämä englanninkieliset albumit niistä ruotsinkielisistä vaikka tokihan kyseessä on sama artisti. Ehkä tosiaan olisi ollut korrektimpaa laittaa se sana "englanninkielinen" sinne sekaan. Jos joku tykkää näistä Agnethan englanninkielisistä sooloalbumeista niin suosittelen myös tutustumaan niihin ruotsinkielisiin vaikka kokoelman muodossa. :)

    VastaaPoista