perjantai 21. tammikuuta 2011

PMMP - Pariterapiaa

Artisti: PMMP
Kappale: Pariterapiaa (2009)
Albumi: Veden varaan
Mieleenjäävin lause: "Ei riitä yks kerta vuodessa jos on ihan terve."

Paula Vesala ja Mira Luoti jotka yhdessä tunnetaan nimellä PMMP osoittivat että uran alun yhden hitin ihme leimasta voi päästä kunnialla eroon. Ensimmäisen levyn jälkeiset albumit menestyivät kaikki tasaisen hyvin ja on ollut ehkä PMMP:n onni että he löivät läpi isosti mutteivat superisosti mikä on antanut heidän menestykselleen pidemmän lennon. Unohtamatta tietenkään hyviä levyjä mikä ei tietenkään aina tarkoita kaupallista menestystä.

PMMP:llä on kyky löytää kappaleisiinsa teemoja jotka joko vaikuttavat tunteisiin tai pistävät ajattelemaan. Veden varaan -albumin kolmas single Pariterapiaa kuuluu jälkimmäisiin. On hyvä jos löydetään kultainen keskitie jossa vaikeita asioita ei käsitellä saarnaten tai myöskään ylilyödyn huumorin keinoin. Pariterapian tasapaino syntyy sanoituksen ja muun kappaleen vastakkaisuuksista. Kappale kulkee kepeästi ja voisi kuvitella että se olisi totaalisesti erilainen jos sanoitus vaihdettaisiin käsittelemään vaikkapa teinitytön ensi-ihastusta. Toki kappaleessa on jotakin ahdistavaa pinnan alla mikä pysyy juuri sopivasti läsnä mutta kuitenkin tavoittamattomissa.

Va-aa a-aa -laulelu kuulostaa hyvältä samoin kuin tyttöjen tapa laulaa kepeähkösti. Pariterapian tarina ei anna ratkaisua siinä olevan pariskunnan ongelmiin vaan asiat tuntuvat menevän vain huonompaan päin. Naispäähenkilö ei halua erota ainakaan ennen kuin kaikki keinot liiton pelastamiseksi on käytetty pariterapiaa myöten. Nykyajan ihmisten elämä on henkisesti raskasta eikä ole ihme että se heijastuu parisuhteisiinkin. Kulissit täytyy pitää pystyssä joten laulun päähenkilö ei halua noin vain erota.

Pariterapiaa on ehdottomasti PMMP paremman pään tuotantoa muttei aivan huippua. Tarttuvuus ja kertosäe eivät ole aivan terävimmillään vaikka tällaisessa kappaleessa tarina ja luotu tunnelma ovat tärkeämpiä. Vaikeat asiat saa helpommin alas kun laittaa mukaan sopivasti sokeria ja sen on tiennyt myös PMMP.


Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti