perjantai 28. tammikuuta 2011

The Supremes - Things Are Changing

Artisti: The Supremes
Kappale: Things Are Changing (1965)
Albumi: Anthology: The Best of Diana Ross & The Supremes
Mieleenjäävin lause: "Now's the time for you to better yourself."

The Supremes on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen tyttöbändeistä. Varsinkin 60-luvulla tämä naistrio sai nauttia pitkästä sarjasta hittejä joita tehtailivat aikansa kuumimmat hittinikkarit kuten mm. Holland-Dozier-Holland tai Phil Spector. Diana Rossin jätettyä ryhmän Supremesin menestys alkoi hiipua ja monien jäsenvaihdosten jälkeen taru päättyi lopulta vuonna 1977.

Things Are Changing ei ole The Supremesin tunnetuimpia kappaleita, sillä kappale julkaistiin promosinglenä vuonna 1965 ja se tehtiin tiedotuskampanjaa varten jonka tarkoitus oli edistää tietoisuutta tasa-arvosta oli kyse sitten rodusta, sukupuolesta tai sosiaalisesta taustasta. Kappaleen sanoitus onkin varsin optimistinen sen suhteen kuinka tasa-arvoisena paikkana maailma kuvataan. Jokaisella on samat mahdollisuudet menestyä, opiskella ja tehdä töitä kunhan vain alkaa oman onnensa sepäksi. Kauniit, jopa hieman utopistiset sanat sopivat hyvin 60-luvun henkeen eikä tästä ainakaan tänä päivänä tule liiallista valistamisen tunnetta. Oikeastaan jos ajatellaan valistuskappaleita yleensä niin Things Are Changing on siinä joukossa paremmasta päästä.

Things Are Changing voisi olla käyttökelpoinen vaikkapa aamuherätysbiisinä. Optimismi ja raikkaus ovat juuri niitä sävyjä joita rauhalliseen heräämiseen tarvitaan. Miksei myös "olen oman kohtaloni valtias tänään" -ajattelutapa. Phil Spector joka on säveltänyt ja sovittanut kappaleen on tehnyt hyvää työtä tälläkin kertaa vaikka hänen suurimpien klassikoidensa loistosta jäädäänkin. Diana Rossin suurin vahvuus on aina ollut persoonallinen ja tunnistettava ääni joka pääsee oikeuksiinsa tässäkin kappaleessa. Myös yhteislaulu harmonioineen on juuri sitä mitä klassiselta Supremes kaudelta voi odottaa. En tiedä milloin asiat muuttuvat paremmiksi mutta Things Are Changing on varsin vakuuttava esitys muutoksen puolesta.

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti