lauantai 29. tammikuuta 2011

Shania Twain - Rock This Country!

Artisti: Shania Twain
Kappale: Rock This Country! (1997)
Albumi: Come on Over
Mieleenjäävin lause: "Ah-oo-na-na-naa..."

Come on Over oli jättimäinen menestyslevy Shania Twainille vaikka se ei ehkä näin eurooppalaisesta näkökulmasta olekaan niin helppoa huomata. 39 miljoonalla myydyllä kappaleella Come on Over on kuitenkin yksi kaikkein aikojen myydyimmistä albumeista, mm. kaikkein eniten myynyt naisartistin albumi. Varsin hyvin kanadalaiselta popcountrylaulajattarelta vaikkei toki kannata unohtaa takapiruna toiminutta Mutt Langea joka vielä tuolloin oli Shanian aviomies.

Rock This Country! (kyllä, huutomerkillä) oli Come on Over albumin kymmenes singlejulkaisu ja ainoa kappale joka säilyi muuttumattomana albumin kaikissa versioissa. Kyseessä on kevyillä rokkimausteilla marinoitua popcountrya, varsin menevää sellaista. Kuitenkin mielestäni kyse on albuminsa rivibiisistä sillä tarttuvuus ja mukaansatempaavuus voisivat olla korkeammallakin tasolla. Shania on mielestäni parhaimmillaan hunajaa tihkuvissa balladeissa ja pilke silmäkulmassa tehtyissä menobiiseissä eikä Rock This Country! ole kumpikaan.

Menevyytensä ansiosta Rock This Country! on kuitenkin helppoa kuunneltavaa jonka tahdissa voi hieman nyökytellä päätäänkin jos sattuu olemaan hyvällä tuulella. Vaikken ole kappaleen liveversioita kuulluutkaan voisin kuvitella että kappale voisi toimia paremmin yleisönhuudatusbiisinä konsertissa kuin levyltä olohuoneessa kuunneltuna. Kantriviulut ovat mukava lisä kappaleeseen koska niitä ei tule kovin usein kuulleeksi. Pikkukiva menobiisi joka kulkee mukavasti mutta kevyin aineksin.

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti