keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Mike Oldfield - Hostage

Artisti: Mike Oldfield
Kappale: Hostage (1989)
Albumi: Earth Moving
Mieleenjäävin lause: "You're hostage of the heart, twisted 'round the smallest finger."

Mike Oldfieldin ura oli vuonna 1989 vaiheessa jossa levy-yhtiö Virginin jatkuva painostus poplevyjen tekemiseksi oli tulehduttanut välit pahasti. Tuonna vuonna tehty Earth Moving -albumi oli viimeinen myönnytys ja ehkä kaikkein puhtain popalbumi joka on Oldfieldin uralle tähän mennessä osunut. Tämän jälkeiset kaksi viimeistä Virginille tehtyä levyä (Amarok ja Heaven's Open) olivatkin sitten kaikkea muuta. Vaikka monien Oldfield fanien mielestä Earth Moving on hänen heikoin albuminsa niin itse pidän siitä kovasti.

Hostage on hyvin kasarihenkistä poprockia jossa ei ole juuri mitään maanläheistä vaan kaikki kuulostaa hyvin synteettiseltä. Kitaratyöskentely ei ole ehkä Oldfieldia tyypillisimmillään mikä on toisaalta piristävää vaihtelua. Mielestäni Oldfiedilla on aina ollut joko onnea tai hyvä maku laulajavalintojensa suhteen albumeillaan eikä tämäkään kappale ole poikkeus. Max Baconin ääni sopii hyvin tämänkaltaiseen rokkiin ja naistaustavokaaleista vastaava Nicky 'B' Bentley tekee myös hyvää työtä.

Jos Earth Moving albumin -kappaleista haluaa esittää jotakin kritiikkiä niin Hostage käy hyvästä esimerkistä. Hetkittäin kappaletta kuunnellessa tulee tunne kuin Oldfield yrittäisi kovasti kuulostaa musiikillisesti joltakin tietyltä mikä on varmasti ollut tottakin. Levy-yhtiö toivoi radioystävällistä muodikasta soundia mikä on ehkä saanut artistin yrittämään samalta kuulostamista kuin juuri tuona aikana suosiossa olleet artistit. Oldfieldin lahjakkuus ja taito kuitenkin estävät tämän haittaamasta liiaksi, hänen oma tyylinsä ja persoonansa kuuluu läpi tämänkin kasaripömpöösin äänihattaran. Hostage kuulostaakin siis kovasti oman aikansa lapselta eikä varmasti kaikkien mielestä ole kestänyt aikaa mutta itselleni se toimii tänäkin päivänä hyvin. 

Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti