lauantai 26. maaliskuuta 2011

Texas - Summer Son

Artisti: Texas
Kappale: Summer Son (1999)
Albumi: The Hush
Mieleenjäävin lause: "I'm tired of telling the story, tired of telling it your way."

Skotlantilaisen Texasin nousu suureen suosioon otti aikansa vaikka debyyttialbumin I Don't Want a Lover olikin hitti. Vasta White On Blonde ja The Hush -albumit iskivät pöytään sellaiset valttikortit singlejen muodoissa joilla bändin suosiota pidätelleet padot murtuivat. Kokoelmalevyn jälkeen Texas piti taukoa ja parin hieman vaisummin menestyneen levyn jälkeen bändi jäi määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Bändin laulaja Sharleen Spiteri on ehtinyt julkaista kaksi soololevyä ja Texasin paluuta on huhuttu vuodelle 2011.

Hyvän ja todella hyvän kappaleen erottaa parhaiten siitä että hyvä kappale kuulostaa hyvältä mutta todella hyvä kappale aiheuttaa myös todella hyvät fiilikset. Parasta musiikissa on se tunne kun jokin biisi aiheuttaa hetkellisen euforian tunteen joka tuntuu silti kuin jokin kuplisi sisällä ja painaisi rinnanalaa. Itselleni tämä tunne on harvinainen ja usein ne kerrat kun jokin kappale aiheuttaa sen ensi kertaa jäävät usein pysyvästi mieleen. Summer Son kuuluu kappaleena tähän harvalukuiseen joukkoon ja muistan sanoneeni kappaleen ilmestymisvuonna ystävälleni: "Tämä olisi täydellinen kappale jos vain kellot kuulostaisivat vielä metallisemmilta." Näin jälkikäteen ajatellen olin väärässä, kappale on täydellinen sellaisena kuin se on. 

Elämässä ei aina saa mitä haluaa mutta siitä on päästävä silti yli ja juuri tämä on Summer Son -kappaleen teema. Kappale ilmestyi aikana jolloin tuo teema oli omassa elämässänikin ajankohtainen mikä tekee siitä minulle päiväkirjamaisen. Mutta Summer Son olisi ilman täydellistä ajoitustakin erinomainen kappale. Kaikkien hienojen Texasin kappaleiden joukossa se on minulle päätä ylempänä muita ja ansiosta. Kappaleessa on erinomainen yhdistelmä tunnetiloja: epätoivoa, täyttymystä, katumusta, toivoa ja intohimoa. Summer Son oli hieno joutsenalaulu toiselle musiikillisista lempivuosikymmenistäni.

Arvosana: 9,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti