keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Village People - Sex Over the Phone

Artisti: Village People
Kappale: Sex Over the Phone (1985)
Albumi: We Want You
Mieleenjäävin lause: "Hot, I look very hot."

"Mitkä olivatkaan Village Peoplen roolithahmot?" Tämän kysymyksen voi kuulla useinkin, sillä jollakin tavalla Village People on onnistunut jäämään ihmisten mieleen sekä stereotyyppisten hahmojensa että tietenkin monien discoklassikoidensa kautta. Nykyäänkin maailmaa kiertää showryhmä Village Peoplen nimellä, mutta kovin paljoa tällä kokoonpanolla ei ole alkuperäisen kanssa tekemistä. Mutta musiikki on jäänyt kuitenkin elämään ja tuottamaan ihmisille hyvää mieltä tänäkin päivänä.

Sex Over the Phone oli samannimisen ja samalla Village Peoplen viimeiseksi jääneen albumin nimibiisi. Suurin menestys oli tässä vaiheessa jo jättänyt yhtyeen kuten oli käynyt suurimmalle osalle muistakin discon aallonharjalla ratsastaneille artisteille. Mutta ainakin yritystä löytyi olla yhä hip ja ajankohtainen. Kappaleen aiheena on siis puhelinseksi ja yhtye tarttuu aiheeseen samalla kritiikittömällä innolla kuin laivastoon liittymiseenkin aikoinaan In the Navy kappaleessaan. Elämä hymyilee miehelle joka turvautuu säännöllisesti puhelinseksiin sillä mikään fantasia ei ole väärä ja tyydytys on taattu. -Niinpä niin.

Uskon kuitenkin että kappale on tehty kieli poskessa kuten koko Village Peoplen muukin tuotanto. Sex Over the Phone on soundillisesti oman aikansa lapsi ollen kasari tanssipoppia takovine konerumpuineen eikä tietenkään saksofoniakaan ei ole voitu jättää käyttämättä. Vaikka yleensä tämän blogin yhteydessä ei yleensä puhutakaan kappaleiden musiikkivideoista niin tämä kappale on ehdottomasti parempi nauttituna yhtä aikaa erittäin campin videonsa kera. Höpsöä ja harmitonta kuten Village Peoplen koko tuotanto keskimäärin muutenkin, vain tarttuvuus on hieman päässyt väljähtymään sitten bändin 70-luvun kultakauden. Ennemmin tämän kuulemisesta tulee hyvälle mielelle kuin pahalle, joten kappale on olemassaolonsa ehdottomasti ansainnut.

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti