keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Snap! - Rhythm Is a Dancer (7" edit)

Artisti: Snap!
Kappale: Rhythm Is a Dancer (1992)
Albumi: This Is Snap!
Mieleenjäävin lause: "I'm as serious as cancer when I say rhythm is a dancer."

Eurodance on musiikkigenre joka voidaan erityisen hyvin lokeroida 90-luvulle. Sen kulta-aika kesti suunnilleen edellämainitun vuosikymmenen ja hieman samalla tavalla mutta pienemmässä mittakaavassa sen suosion romahtaminen merkitsi samalla uuden vuosikymmenen tuloa kuin discon "kuolema" 80-luvun alussa. Rantarock oli Suomessa hetken aikaa suurin festari dancemusiikin voimalla ja kaatui dancen suosion mukana yhtä nopeasti kuin nousikin.

Monet saksalaiset tanssimusiikin tekijät turvautuivat italialaisiin salanimiin 90-luvulla koska saksalaisia ei mielletty viileän tanssimusiikin säveltäjiksi. Niin oli myös Rhythm Is a Dancerin laita jonka salanimien takaa sävelsivät saksalaiset Michael Münzing ja Luca Anzilotti. Kappaleen naisvokaalit lauloi Thea Austin ja jähmeät mutta vahvat rap-osuudet Turbo B. Rhythm Is a Dancer oli ilmestyessään yksi ensimmäisistä eurodancebiiseistä ja siinä onkin kaikki tyypilliset genreen kuuluvat ominaisuudet. Naisen laulama kertosäe jonka kanssa vuorottelevat miesräppärin räp-osuudet. Yksinkertaiset ja tarttuvat melodiat sekä tasainen poljento löytyvät esimerkillisesti päivän sattuman sanelemastakin.

Se pitääkö Rhythm Is a Dancerista riippuu varmasti paljon siitä suhtautuuko nostalgisesti 90-luvun dancemusiikkiin. Jos inhosit tätä jo kappaleen ollessa uusi, tuskin pidät siitä nytkään. Itselleni juuri 92-98 eurodance tuo paljon muistoja mieleen ja niinpä tämäkin kappale on mieleeni. Suurimpiin suosikkeihini se ei aivan yllä mutta onhan tämä riittävän hyvä tuomaan hymyn huulilleni. Kauniit naisvokaalit yhdistettynä keskivertoa persoonallisempiin (joskin hieman koomisiin) räppeihin kelpaavat minulle tälläkin vuosituhannella.  

Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti