keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

MARRS - Pump Up the Volume

Artisti: MARRS
Kappale: Pump Up the Volume (1987)
Albumi: 64 Dance Classics
Mieleenjäävin lause: "Brothers and sisters, pump up the volume."

Ei varmaankaan ole kovin monta parempaa esimerkkiä yhden hitin ihmeestä kuin Marrs (myös muodossa M|A|R|R|S) joka julkaisi vain yhden singlen ennen hajoamistaan. Se hitimpi singlepuolisko Pump Up the Volume oli kasattu kymmenistä sampleista joidenka tekijänoikeudet aiheuttivat ongelmia ja niinpä kappaleesta pudotettiin eri julkaisuihin sample toisensa perään. Suurimmalle osalle suomalaisista kappale on tutuin Pulttibois sarjan alkuteksteistä. 

Pump Up the Volume kuulostaa hieman levottomalta ja palapelimaiselta mikä on toisaalta osa sen viehätystä. Nykypäivän kuuntelijan korviin hieman primitiiviset soundit kuulostavat nostalgisilta ja toisaalta sopivan simppeleiltä verrattuna nykypäivän konemusiikkiin jossa taitava tekijä saa soundit kohdilleen just eikä melkein. Tyylillisesti kappale tuo mieleen Yellon suurimmat hitit. Nuorena Amigalla paljon tracker musiikkia kuunnelleena ja hieman tehneenäkin tällainen sampleista kasattu kappale kuulostaa nostalgisen mukavalta.

Heikoimpina hetkinään Pump Up the Volume ajautuu hieman sivuraiteille ja ehkä välillä vähempikin efekteillä kikkailu olisi voinut olla hyväksi. Mutta suurimmaksi osaksi se edustaa sillisalaattibiisien parhaimmistoa. Kappale on hauska olematta kuitenkaan huumorimusiikkia mikä voidaan laskea vahvuudeksi. Kyllähän tämä kelpaa kuunnella hiljaa mutta mieluummii kovaa.

Arvosana: 7,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti