maanantai 28. helmikuuta 2011

Benny Andersson - Inledningsvisa / Klinga Mina Klockor

Artisti: Benny Andersson
Kappale: Inledningsvisa / Klinga Mina Klockor (live) (1998)
Albumi: Från Waterloo Till Duvemåla
Mieleenjäävin lause: "Klinga mina klockor var mitt hjärtans slag."

Erilaisia kunnianosoitus/tribuuttikonsertteja on järjestetty eri artisteille maailman sivu. Tukholman Globenissa syyskuussa 1998 pidetty Från Waterloo Till Duvemåla -konsertti oli kunninanosoitus Björn Ulvaeuksen ja Benny Anderssonin musiikillisille saavutuksille. Konsertti oli hyvä läpileikkaus kattaen kaiken siihenastisen Hep Stars tuotannosta tuoreeseen Kristina Från Duvemåla -musikaaliin asti. Päivän sattuman sanelemassa livekappaleessa esiintyvät mm. Göteborgin filharmonikot ja Orsa Spelmän.

Inledningsvisa / Klinga Mina Klockor yhdistää liveversiona kaksi erillistä kappaletta jotka molemmat löytyvät alunperin Benny Anderssonin vuoden 1987 Klinga Mina Klockor -albumilta. Inledningsvisa on hyvin tyypillisenkuuloista kansanmusiikkia joka olisi kuin kotonaan esimerkiksi Kaustisilla. Pelimannityyliin soitetut viulut ovat kappaleen kantavin soitin ja kyllähän tällaista sujuvasti kuuntelee sen puolitoista minuuttia mutta ei kovin paljoa enempää. 

Klinga Mina Klockor onkin sitten pirteämpi tapaus sinfoniaorkestereineen ja sekakuoroineen. Tässä kappaleen puolikkaassa on kepeä, kesäinen ja energinen tunnelma. Kokonaisuus on oikein maistuva kuoron saadessa tilaa laululleen sinforniaorkesterin tyytyessä tukevaan rooliin. Kuulijan mieli täyttyy mielikuvista sadonkorjuusta maalla, tähkäpäistä ja työtäpelkäämättömistä maaseudun asukkaista. On ollut hyvä idea yhdistää nämä kaksi kappaletta jolloin hieman mitäänsanomaton Inledningsvisa toimii introna ja Klinga Mina Klockor pelastaa kokonaisuudeen reilusti keskiverron paremmalle puolelle. Mukavan eloisa live-esitys josta tulee hyvälle tuulelle.   

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti