keskiviikko 16. helmikuuta 2011

I'Dees - You Set The Rebels Free

Artisti: I'Dees
Kappale: You Set The Rebels Free (2003)
Albumi: Feed Me
Mieleenjäävin lause: "When I fell for you boy, I fell head over heels."

I'Dees muistettaneen meillä parhaiten Time -hitistä joka vietti 13 viikkoa Suomen singlelistalla vuodenvaihteessa 2001-2002. Tämä Turusta ponnistanut aluksi nelihenkinen ja myöhemmin trioksi kutistunut naisyhtye ehti julkaista ennen hajoamistaan vuonna 2005 kaksi albumia ja osallistua myös Euroviisukarsintoihimme vuonna 2005 kappaleella Yeah Yeah sijoittuen kuudenneksi.

You Set The Rebels Free edustaa hyvin epätasaisen Feed Me -albumin heikompaa puolta. Kappaletta vaivaa tarttumispinnan puute, siinä ei ole mitään jonka vuoksi sen muistaisi useammankaan kuuntelun jälkeen. Vaikka rauhallisemmat ja raskaammat osiot yrittävät luoda kappaleeseen kontrastia ei kokonaisuus ole toimiva. Yhteislaulu ei kuulosta hyvältä ja kun yksikään yhtyeen laulajista ei yksinäänkään vakuuta upotaan parhaimpinakin hetkinä keskinkertaisuuden suohon. 

Epäkiinnostavalla tavalla levoton ja raskas ilman massaa kuvaavat You Set The Rebels Freetä mielestäni parhaiten. Kappaleen alku antaa lupausta paremmasta ja ensimmäiset 40 sekuntia ovat parasta mitä tällä kappaleella on tarjota. Kertosäkeen jos minkä tulisi popissa olla kappaleen vahvinta antia ja tässä tapauksessa mennään pahasti pieleen. I'Deesilla oli lyhyeksi jääneellä urallaan omat mukavat hetkensä mutta You Set The Rebels Free ei ole se kappale jonka perusteella heidät tulisi arvioida. Kukapa artisti haluaisi että heidän hyvyytensä mitta olisi albumin heikoimmasta päästä oleva täytebiisi?  

Arvosana: 3,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti