keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Kemopetrol - Night After Night

Artisti: Kemopetrol
Kappale: Night After Night (2000)
Albumi: Slowed Down
Mieleenjäävin lause: "I don't know you."

Kun Kemopetrolin edellisestä Teleport -albumista on kulunut jo viisi vuotta ovat monet varmasti ehtineet jo kaivata todennäköisesti tänä vuonna julkaistavaa uutta albumia. Oli varmasti viisasta olla ajoittamatta Laura Närhen soololevyä ja Kemopetrolin albumia liian lähelle toisiaan vaikka se siirsikin jälkimmäistä jonkin verran myöhemmäksi. Odotellessa uutta voi hyvin myös käydä hieman läpi vanhaa yhden kappaleen verran joka on Kemopetrolin debyyttialbumilta Slowed Down.   

Night After Night on hieman haikea ja surumielinen kappale olematta silti kumpaakaan todella paljon. Laura Närhi laulaa ihmisestä johon ei saa kunnolla yhteyttä edes unissa. Jokin on yksinkertaisesti liian pelottavaa että edes alitajunta sallisi sen tapahtua ihmisen pään sisällä unissa. Ja vaikka jos jotakin haluamaansa ei tavoita unessa, on se silti vain unta vaikka kyse voikin hyvin olla tosimaailman heijastumasta. Se mitä yritän selittää on se tapa millä kappale on haikea olematta surullinen mikä on varsin mielenkiintoinen vaikka kappale itsessään on jopa hieman tylsähkö.

Night After Night ei sanoituksensa idean lisäksi tarjoa mitään erityisen mielenkiintoista. Närhi laulaa lakonisesti ja bändi luo kappaleen sanoituksen ympärille yhteensopivan äänimaailman niin hyvässä kuin pahassa. Kertosäettä ei voi kutsua erityisen iskeväksi eikä kappale muutenkaan missään vaiheessa saa uutta vaihdetta silmään. Night After Night on mielestäni Kemopetrolia heikommasta päästä. Pikkukivan sanoituksen ja virkamiesmäisen toteutuksen voimin jäädään kauas bändin tähän asti parhaimmista hetkistä joista moni osui myös debyyttialbumille.   


Arvosana: 4,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti