lauantai 26. helmikuuta 2011

Meja - Under the Sun

Artisti: Meja
Kappale: Under The Sun (2000)
Albumi: Realitales
Mieleenjäävin lause: "Looking back at history, you're not different than the rest."

Meja on yksi 90-luvun ruotsipopaallon airuita jonka hitti All 'Bout The Money soi 1998 ympäri maailman. Vaikka suurin menestys onkin häntä alun jälkeen karttanut, hän nauttii yhä suuresta suosiosta Japanissa ja julkaisi viimeksi uutta musiikkia vuonna 2010. Päivän sattuman sanelema on poiminta hänen laskutavasta riippuen (Meja ja Seven Sisters sisälsivät monia samoja kappaleita) kolmannelta Realitales -albumiltaan.

Meja liittää sanoituksiinsa usein pieniä yhteiskunnallisia teemoja olematta silti liian tiedostava. Esimerkiksi tästä käy juuri hänen suurin hittinsa All 'Bout The Money. Under The Sun käsittelee puolestaan kevyesti sitä kuinka vaikka ihminen on jatkuvasti kehittynyt, kaikki kokevat yhä samoja tunteita ja kohtaavat samoja ongelmia. Ei järisyttävän syvällistä mutta asteen ylempänä Love Me Do -osaston sanoituksista. (Joissa ei ole mitään vikaa hyvin tehtynä.)

Under The Sun on poppia jota on maustettu kevyesti rokkaavilla elementeillä. Tuotanto kuulostaa hyvin ruotsalaismaiselta mikä ei tietenkään ole ihme. Mejan päävaikutteet ovat kuitenkin rapakon toisella puolella, mutta ne on suodatettu tämänkin kappaleen tapauksessa länsinaapurimme linssien läpi. 

Under The Sun on tunnelmaltaan rennohko vaikka siinä on myös iskevyyttä rytmiosastolla. Soundimaailman sekoitus akustisia ja elektronisia elementtejä on hyvin toimiva ratkaisu. Kappale on hieman melankolinen olematta kuitenkaan surullinen tai väsynyt. Se ei ole aivan terävintä Mejaa mutta se on kuitenkin mukavaa kuunneltavaa tällaisenaankin. Tasaisuus on kappaleen vahvuus ja samalla suurin heikkous. -Ei mitään uutta auringon alla mutta kuitenkin keskivertoa parempi suoritus.


Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti