lauantai 28. toukokuuta 2011

The Sweet - Blockbuster!

Artisti: The Sweet
Kappale: Blockbuster! (1973)
Albumi: Coronation Street: The official 40th anniversary
Mieleenjäävin lause: "We just haven't got a clue what to do."

Random play ei aina tätä blogia tehdessä tunnu niin satunnaiselta kuin luulisi. Blogin lyhyen historian aikana tämä on jo neljäs Sweetin kappale ja kaikki ovat tämän lisäksi olleet niitä suurimpia hittejä. Blockbuster! joka valikoitui tämän päivän kappaleeksi tosin sai hieman apua siitä, että huomasin sen olevan kahdella eri levyllä: Sweetin hittikokoelmalla sekä hieman hämärällä Coronation Street 40-vuotisjuhlakokoelmalla jonka olen joskus poiminut alekorista mielenkiintoisen sisältönsä ja eittämättä halvan hinnan vuoksi.

Blockbuster! (tai Block Buster!) jäi Sweetin ainoaksi UK listaykköseksi ja sen takana ovat jälleen kerran kaksikko Nicky Chinn ja Mike Chapman. Kappale onkin varmasti Sweetin tunnetuimpia eikä syyttä sillä siinä on paljon mieleenjääviä elementtejä. Jo alku herättää kiinnostuksen sireeniäänineen ja aa-aaa yhteislauluineen. Kappale ei kerro korttelipommista vaan ilmeisesti ilmeisen kovasta kaverista jonka mellastusta ei kukaan saa pysäytetyksi. Kuten lähes kaikki tämän kauden Sweet hiteisä on tässäkin hektinen tunnelma ja pieni annos vaaraa.

Blockbuster! on hyvä esimerkki siitä millaisena glamrokkini haluan. Ei liian totisena muttei myöskään huumorirokkina. Hyviä riffejä, sopivasti kimallusta ja hieman vistaa meininkiä. Täyteläistä muttei pömpöösiä. Kikkailua muttei pelkästään niiden varaan rakentamista. Jos tulet tästä pahalle tuulelle niin päiväsi on silloin jo peruuttamattomasti pilalla.  

Arvosana: 7,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti