lauantai 14. toukokuuta 2011

Robyn - Blow My Mind

Artisti: Robyn
Kappale: Blow My Mind (2002)
Albumi: Don't Stop The Music
Mieleenjäävin lause: "Blow my mind."

Satunnaissoitto on usein vähemän satunnaista kuin luulisi. Tämänpäiväinen kappale on blogini lyhyen historian aikana jo kolmas biisi Robynin Don't Stop The Music albumilta. Next -napin painaminen on aina se jännittävä heti ennen blogin kirjoittamisen aloittamista sillä vaikka periaateessa valikoima on rajattu omiin hankintoihini tulee aina välillä vastaan yllätyksiä. Tämä siitä huolimatta vaikka minulla on hyllyssä vain hieman yli 300 cd-levyä. Voin vain kuvitella miten hyvin henkilö jolla on vaikkapa 5000 albumia voi tuntea kokoelmansa läpikotaisin.

Mitä tuttuuteen tulee niin jos minulta kysyttään mitä muistan Robynin biisistä Blow My Mind niin osaisin laulaa kertosäkeen. (Eri asia sitten kuka sitä laulua kestäisi kuunnella.) Kertosäe onkin kappaleen suurin vahvuus tuoden hieman mieleen Annien. Näin Euroviisufinaalipäivälle sopivasti kyseessä on rakkauslaulu, vielä sitä rauhallisempaa ja hempeämpää osastoa. Kappaleen koneellinen tausta on tehty kuulostamaan pehmeältä ja muhkealta. Blow My Mind tuo mieleen rakastavaisten välisen tyynysodan joka ei ole totista mutta voi silti johtaa totisempiin asioihin.

Blow My Mind junnaa hieman liian samaa rataa alusta loppuun ja pientä vaihtelua olisi tarvittu. Ehkä kipaleesta on yritetty tehdä hypnoottisen kuuloinen mutta mielestäni lopputulos kärsii siitä hieman. Tästä huolimatta kokonaisuus jää plussan puolelle ollen samaan aikaan tunkkainen ja raikas. Robynin laulu on kappaleen kantavin elementti yhdessä kertosäkeen perään kuiskaavan miesäänen kanssa joka onkin vahvin koukku mitä Blow My Mind tarjoaa. Ei tämä mieltä räjäytä mutta liikuttaa ilmaa varsin mukavasti.

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti