keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Within Temptation - Frozen

Artisti: Within Temptation
Kappale: Frozen (2007)
Albumi: The Heart of Everything
Mieleenjäävin lause: "Tell me I'm frozen but what can I do."

Pieneksi maaksi Hollanti on tuottanut paljon minulle mieluista popmusiikkia. Shocking Blue, George Baker Selection, Mouth & MacNeal, Mistral, Luv' ja monet muut puukenkämaan yhtyeet ovat päässeet tai tulevat pääsemään levyhyllyäni koristamaan ja ansiosta. Itse olisin valmis rankkaamaan Hollannin musiikillisten suosikkimaideni joukossa jopa Saksan edelle eli suoraan sinne suurimpien jälkeen. (Englanti, USA ja Ruotsi ovat henkilökohtainen kolmen kärkeni.)

Perheväkivalta- ja hyväksikäyttöteemoja käsittelevä Frozen oli Within Temptationin The Heart of Everything albumin toinen singlejulkaisu. Bändi lahjoitti singlestä saamansa tulot hyväntekeväisyyteen. Jos olet kuullut Within Temptationia edes radiohittien verran ei Frozen yllätä. Rauhallinen intro johdattaa massiivisiin sinfoniaorkesteri- ja kitaravalleihin joiden seassa Sharon den Adelin ääni on kuin kotonaan. Eli bändi liikkuu omilla vahvuusalueillaan muttei yllätä tai tarjoa mitään poikkeavaa normaalista. Kappale on laadukas mutta herättää jonkinlaisen kuunteluähkyefektin joka vaivasi koko The Heart of Everything -albumia.

Ehkä Within Temptation syyllistyy Frozenissa hieman liialliseen särmien hiomiseen. Hyvä musiikki ei herätä fiilistä joka muistuttaa elämyksenä eilisen pizzan makua uudelleenlämmityksen jälkeen. Pisteet bändille kuitenkin vaikeiden teemojen esilletuomisesta vaikka se ei itse kappaleen sanoituksessa kovin suoraan ilmenekään vaan on enemmän pinnan alla. On aina ristiriitainen tunne kun kuulee laadukasta musiikkia josta tietäisi pitävänsä enemmän jos se olisi ensikosketus bändiin. Mutta tässä kohden Frozen on vain perusvarmaa ja tyypillistä Within Temptationia, niin hyvässä kuin pahassa.

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti