lauantai 21. toukokuuta 2011

Roxette - Crash! Boom! Bang!

Artisti: Roxette
Kappale: Crash! Boom! Bang! (1994)
Albumi: Don't Bore Us - Get To The Chorus!
Mieleenjäävin lause: "I'm still breaking the rules."

On aina ilo nähdä suosikkibändiensä tekevän paluun, ainakin useimpien. Roxetten tapauksessa paluu oli positiivinen asia sillä hetken jo näytti että Marie Fredrikssonin aivokasvain vie bändin pysyvästi telakalle. Tänä vuonna ilmestynyt uusin albumi ja fanien kuorolaulun täyttämä kiertue kertovat yhtyeen elinvoimasta vaikka siinä onkin enemmän kyse nostalgiasta ja vanhoista hiteistä kuin uudesta musiikista joka tosin sekään ei ole hassumpaa.

Crash! Boom! Bang! oli samannimisen albumin toinen singlejulkaisu jonka muistan soineen meilläkin varsin tiuhaan. Slovarit olivat vielä 90-luvulla kova juttu ja olen viimeisen 10 vuoden aikana usein miettinyt milloin ne tekevät paluun. Roxette saavutti kultakaudellaan menestystä niin reteillä stadionrokeilla kuin stadionslovareillakin. Crash! Boom! Bang! on ehkä hieman 90-lukumaisempi toteutukseltaan kuin kolmen ensimmäisen levyn slovarit mutta tärkein elementti eli Marien tulkinta on tässäkin vahvaa. Myös särisevät kitarat on saatu mukavasti mukaan soimaan taustalle ja asiaankuuluvat nostatukset löytyvät toki. Vaikka bändissä alkoi jo tässä vaiheessa näkymään hieman menestyksen taakan aiheuttamaa väsymystä niin singlet pysyivät laadukkaina vaikka suosio hieman jo laskikin.

Crash! Boom! Bang! ei lukeudu listoillani aivan Roxetten parhaimpien slovareiden joukkoon sillä se ei ole aivan yhtä tunteisiin vetoava kuin heidän parhaansa. Se ei toki tarkoita että kappale olisi huono vaan sitä että bändin taso niiden tuottamisessa on korkea. Kaikki on tässäkin kuitenkin tehty taiten, vain se jokin mikä tekee kappaleesta ikimuistoisen jää puuttumaan. Ysärimuistoja kelpaa varmasti kuitenkin verestellä tämänkin tahdissa.

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti