keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Crash Test Dummies - Mmm Mmm Mmm Mmm

Artisti: Crash Test Dummies
Kappale: Mmm Mmm Mmm Mmm (1993)
Albumi: Superhits of the 90's
Mieleenjäävin lause: "Mmmm Mmmm Mmmm Mmmm."

On pakko tunnustaa että itselleni antaa lisäarvoa jos muistan elämäni varrelta kappaleen kun se oli uusi. Varsinkin teinivuosien suurimmat hitit tuovat mieleen ne hetket kun kappaleet soivat radiossa tai televisiossa. Toki iso osa suosikkibiiseistäni on myös elinaikani ulkopuolelta mutta nekin muodostavat omanlaisiaan ajankuvia. Kun ylittää 30-vuoden rajapyykin niin huomaa että parikymppiset eivät enää tiedäkään kaikkia samoja biisejä kuin itse mikä oli itselleni pieni ikäkriisin paikka.

Vuoden 1993 (ehkä musiikillinen suosikkivuoteni 90-luvulta) suurimpia hittejä oli kanadalaisen Crash Test Dummiesin Mmm Mmm Mmm Mmm. En itse laske bändiä yhden hitin ihmeisiin vaikka tokikaan menestys ei myöhemmin päässyt lähelläkään tuota yhtä suurhittiä. Yllätyin kun luin Wikipedian artikkelista että kappale on useamman kerran äänestetty korkealle ärsyttävämpien tai huonoimpien kappaleiden listoille. Makunsa kullakin, mutta minusta Mmm Mmm Mmm Mmm on nimensä kirjoitusasua lukuunottamatta sympaattinen kappale. Jotakin omaperäistä täytyy biisissä olla jos sille ei keksi toista samanlaista vastinetta.

Mmm Mmm Mmm Mmm kulkee akustisvoittoisesti ja muutamaa pientä kohotusosiota lukuunottamatta rauhallinen poljento kestää alusta loppuun. Laulaja Brad Robertsin syvä ääni kertoo tarinaa lapsista jotka joutuvat kokemaan elämässään erilaisia vaikeuksia tai jopa kärsimyksiä. Robertsin äänelle sopivaa vastapainoa tuo taustalaulaja Ellen Reid. Mmm Mmm Mmm Mmm on niitä aikansa hittibiisejä joista pidän nykyään enemmän kuin silloin vuoden 1993 voimasoiton aikoihin. Ei aivan suurimpia suosikkejani mutta kyllähän tämä pienen hymyn suupieliin nostattaa.

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti