maanantai 2. toukokuuta 2011

Leila K - Check The Dan

Artisti: Leila K
Kappale: Check The Dan (1993)
Albumi: Carousel
Mieleenjäävin lause: "Jump."

Cheiron studio oli ruotsalaisen pop-musiikin kultakaivos 90-luvulla. Mm. Denniz PoP, Max Martin ja Douglas Carr tuottivat ja sävelsivät studiolta käsin hittejä liukuhihnalta. Soolouralleen vauhtia haki Cheironin kautta myös Leila K jonka vuoden 1993 albumi Caroulse sisälsikin monta hittiä kuten Open Sesame, Ca plane pour moi ja Slow Motion. Tämä vuosi olikin kaupallinen kohokohta Leila K:n uralla hänen ollessa Euroopan myydyin naisartisti.

Joskus törmää kappaleisiin joidenka lokeroiminen vain yhteen genreen ei tekisi kappaleelle oikeutta. Tai ehkä tämänpäiväisen tapauksessa sopivin genre olisi vain Leila K. Ca plane pour moi -hitin b-puolena julkaistu Check The Dan sisältää ragga vaikutteita ja selviä 90-luvun alun houserytmejä mutten ole niinkään varma punaisesta langasta. Ehkä tämä on ollut tarkoituskin sillä kappaleen kuuntelu on hieman kuin autokolarin todistamista; ei haluaisi katsoa muttei voi katsoa muuallekaan. Leila K on tunnettu hektisistä laulusuorituksistaan joista ei kannata etsiä suuria elämänviisauksia ja tämä pätee myös Check The Daniin. En edes ala arvaamaan mistä kappaleessa lauletaan sillä tärkeämpää tässä tapauksessa lienee ollut miltä lopputulos kuulostaa kuin mitä se sisältää. 

Check The Dan on albumiversiona lähes viisi ja puoli minuuttia pitkä ja tässä on kaksi minuuttia liikaa. Kappaleessa on toki omat hyvät hetkensä mutta kyse ei ole Leila K:n parhaista veisuista. Kertosäe ei erotu joukosta eikä ole erityisen tarttuva. Pidän toki Cheiron in tunnistettavista ysärisoundeista ja nämä ovatkin kappaleen paras valtti Leila K:n pitelemättömän ulosannin lisäksi. Muuten kappaleesta jää hieman vaikutelma että soppaan on heitetty aineksia toisensa perään ja katsottu mikä on lopputulos. Tässä tapauksessa kappale on kuin eksoottisen ravintolan ruokalistalta sokkona tilattu ruoka joka maistuu kyllä erikoiselle muttei niin hyvälle että sen toista kertaa tilaisi. Mutta kuten esimerkkitapauksessakin, tämänkin kuulemisen jälkeen on kokemusta rikkaampi.

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti