lauantai 1. lokakuuta 2011

Humble Pie - Natural Born Bugie


Artisti: Humble Pie
Kappale: Natural Born Bugie (1969)
Albumi: The 60's
Mieleenjäävin lause: "Natural born woman."

Usein ei tule miettineeksi mitä nimekseen laittaa netin eri palveluihin mutta hetken mielijohde voi johtaa pitkäänkin kestäviin tottumuksiin. MrBoogie nimen otin käyttöön ensi kertaa vuosituhannen vaihteen paikkeilla koska yleisin käyttämäni nick oli jo jossakin pelissä tai palvelussa varattu. Pidän sanasta boogie ja siihen piti lisätä vielä jotakin joten herraliite edessä antoi sopivalle sointuvan lisän. Uniikki keksintö se ei valitettavasti ollut kuten harva asia on. Mitäs se boogie sitten tarkoittaakaan? Wikipedia: "Today, the term "boogie" usually refers to dancing to pop, disco, or rock music."

Englantilaisbändi Humble Pien Natural Born Bugie (usein käytetään myös nimeä Natural Born Boogie) on 60-luvun lopulle tyypillistä hieman viskin, rasvan ja mullan tuoksuista bluesrokkia. Vertailukohtana voisi käyttää vaikka Creedence Clearwater Revivalia tai Beatlesin Get Backia.Ihan edellämainittujen tasolle Natural Born Bugie ei kuitenkaan yllä. Mutta jos aluksi muodostamani epäreilut vertailukohdat unohdetaan on kyseessä kuitenkin letkeä ja rento rockpala joka ei helposti ala ärsyttämään. Tarttuvuutta kaipaisi lisää mutta luulen että tavoitteena on ollut enemmän kokonaisvaltainen hyvä meininki kuin listoille laskelmoidusti ohjelmoitu napalmi-isku.

Mitä allekirjoittaneelle siis jää Natural Born Bugiesta käteen hyvän meiningin lisäksi? Kertosäe on ihan kivasti yhteislaulettu kolmen hengen voimin ja kapakkahenkinen piano toimii aina. Ehkä vika onkin minussa sillä tämänkertainen sattuman sanelema ei edusta aivan sitä ominta tyyliä. Voin olla väärässäkin mutta luulen että enemmän tähän genreen kallellaan olevat voivat saada tästä parempiakin viboja. Esimerkillinen ei ylitsehypättävä biisi jota ei jää kuulemisen jälkeen pahemmin kaipaamaan.

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti