keskiviikko 12. lokakuuta 2011

H & Claire - Centre of My Heart


Artisti: H & Claire
Kappale: Centre Of My Heart (2002)
Albumi: Another You Another Me
Mieleenjäävin lause: "It's like a waterfall, so strong you lose control."

Vaikka suurin osa minunkaltaiseni pop-musiikin suurkuluttajan pitämästä ja kuuntelemasta musiikista on ollut hyvin populaaria eli suosittua ainakin jossakin vaiheessa niin poikkeuksiakin löytyy. Turha tosin luulla että minulla olisi jotakin underground luurankoja kaapissa. Kyse on useimmiten esimerkiksi yhden hitin ihmeen kakkoslevysta pitämisestä joka ei edes käynyt enää listoilla tai sitten jossakin bändiprojektissa menestyneen artistin kaupallisesti epäonnistuneesta soolourasta. Muutenkin olen hyvin uskollista sorttia kun alan pitää jostakin artistista tai yhtyeestä. Vain todella suuri tasonlasku saa minulta kritiikkiä ja sekään ei muuta mielipidettäni aiemmasta tuotannosta. Toki on musiikkia joka kasvaa korkoa ajan kanssa ja toiset hieman harmaantuvat alkuinnostuksen jälkeen.


Steps oli vuosituhannen vaihteessa varsinkin Englannissa huippusuosittu tuottajavetoinen pop-projekti joka pääsi jonkin verran kuuluviin meilläkin. Bändin hajottua kaksi Stepsin jäsentä, Claire Richards ja Ian "H" Watkins muodostivat duon H & Claire jota myös Handclaireksi kutsuttiin. Duo jäi lyhytikäiseksi kun kolmesta top10 singlestä huolimatta levy-yhtiö veti johdon seinästä Another You Another Me albumin flopattua pahasti. Omasta mielestäni albumi on kelpo tuotos joskin se oli ehkä 2002 jo hieman vanhentunut soundeiltaan kuulostaen hyvin ysäriltä. Claire Richards oli Stepsin jäsenistä selvästi vahvaäänisin ja olisin toivonut kuulevani häntä enemmänkin H & Clairen hajoamisen jälkeen. H puolestaan täytti paikkansa vaikka hyvälläkään tahdolla hänen laulusuorituksiaan ei voi sanoa erinomaisiksi. Tämä oli onneksi otettu huomioon ja hänellä olikin enemmän kakkoslaulajan rooli.


Centre of My Heart on hyvin paljon Britney Spears -henkiseltä ysäriruotsipopilta kuulostava kappale. Kappaleen tekijätiedoista paljastuvat nimet A. Högdah, M. Ankelius ja H. Andersson joten korvani eivät olleet väärässä. Mikään korvamato ei ole kyseessä vaan enemmänkin perusvarma popralli ilman suurempia heikkouksia tai vahvuuksia. Kertosäe yrittää kovasti mutta se jokin tarttuvuutta aiheuttava tekijä on jäänyt uupumaan. Centre of My Heart on niin keskinkertainen että siitä on vaikea keksiä edes mitään erityistä sanottavaa. Pidän Clairen äänestä ja kappale on sentään hitusen hyväntuulisuutta aiheuttava joten aivan ansioton raita ei ole kyseessä. Tätä soundia ei tänä päivänä radiosta juurikaan kuule joten Centre of My Heart lievittää pahintaa ysärinälkää niiltä joita sellainen vaivaa.

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti