keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Whitney Houston - In My Business


Artisti: Whitney Houston feat Missy Elliot 
Kappale: In My Business (1998)
Albumi: My Love Is Your Love
Mieleenjäävin lause: "Too many girls they dislike me."

Moderni R&B musiikki hiipi hiljalleen suosioon Euroopassa ja meillä Suomessakin 90-luvun edetessä. Muutos oli selvästi havaittavissa 90-luvun loppupuolella ja muistan sen ärsyttäneen itseäni kun esimerkiksi baareissa soiva musiikki muuttui itseäni vähemmän miellyttävään suuntaan. Myöhemmin opin poimimaan rusinat myös edellämainitusta genrestä sillä hyvää biisiä ei voi ikinä täysin sovituksella pilata.

Vuonna 1998 julkaistu My Love Is You Love on toistaiseksi jäänyt Whitney Houstonin uran viimeiseksi hurraaksi. Kahdeksan vuotta edeltäneen täyspitkän albumin jälkeen ilmestynyt lätty oli erittäin onnistunut kaupallisesti ja onnistui tekemään Houstonista hetkeksi jopa katu-uskottavan. Levy oli soinniltaan muodikas sekametelisoppa jonka takana oli joukko isoja nimiä Babyface, David Foster, Rodney Jenkins ja Wyclef Jean vain joitakin mainitakseni. Missy Elliott oli mukana tämänkertaisessa sattuman sanelemassa räppääjän, säveltäjän sekä tuottajan ominaisuudessa. In My Business ei päätynyt singleksi asti eikä se toki albumin parhaimmistoa edustakaan.

Naiset ovat toistensa pahimpia vihollisia, väittää sanonta mikä tulee mieleen In My Busineksen sanoituksesta. Onnensa kukkuloilla oleva soulsisko saa kuulla muilta naisilta vain kateellista panettelua poikaystävänsä todellisista aikomuksista. Musiikillisesti kappale on hyvin tyypillistä puolinopeaa 90-luvun loppupuolen amerikkalaista R&B:ia. Missy Elliot piristää biisiä tuomalla Whitneyn osuuksista puuttuvaa asennetta. Siinä missä Whitneyn huolehdi omista asioistasi on vain diivamaista nenän nostelua on Missyn räpäytyksessä jopa pientä vaaran tuntua. In My Business on keskitason hyvin tuotettu täytebiisi jonka suurimmat ansiot ovat vierailevan artistin tuomaa. 

Arvosana: 5,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti