lauantai 27. elokuuta 2011

Pilot - January


Artisti: Pilot
Kappale: January (1975)
Albumi: Millennium: 40 Hits 1975-1979
Mieleenjäävin lause: "Life gets me higher."

Skotlanti ei ole erityisen vahvasti edustettuna levyhyllyssäni. En saa suoralta kädeltä päähäni ainuttakaan kokonaista albumia skotlantaiselta artistilta tai bändiltä, mutta muistini voi toki pettää. Esim. Garbagea tuskin kukaan pitää puhtaana skottibändinä hehkeästä keulakuvastaan huolimatta. En voinut kuitenkaan olla käymättä läpi Wikipedian listaa ja jouduin toteamaan muistini pettäneen; Miten saatoin unohtaa Texasin ja Sharleen Spiterin ja jopa Maggie Reillya minulta löytyy albumillinen. 

Skottibändi Pilot sai pari hittiä vuodet 1973-1977 kestäneen uransa aikana joista January vietti ironisesti helmikuussa 1975 kolme viikkoa UK singlelistan ykkösenä. David Paton ja Billy Lyall olivat olleet alkuaikojen Bay City Rollersissa ja kaikki Pilotin jäsenet vaikuttivat Alan Parsons Projectissa enemmän tai vähemmän aikaa. Januaryssa ei lauleta kuukaudesta vaan tytöstä, vaikka toki kuukausiin liittyvillä viittauksilla sanoituksessa hieman leikitelläänkin. Kappale on huoletonta poprokkia jossa on kevyttä haikeutta ilman tummempia sävyjä.

Pidän Januaryn kitaroista sillä ne tuovat kaivattua särmää muuten hieman sokeriseen kokonaisuuteen. Taputusten käyttö on harvoin omissa korvissani hutikuti eikä niin käy nytkään. Taustalla soiva huilu on hyvä lisä Januaryn soundimaailmaan. January on "parempien aikojen" musiikkia eli sellaista mitä juuri ja juuri ei itse ole ehtinyt elää johon siksi suhtautuu ihailevan nostalgisesti. Mutta ilman varhaislapsuuden 70-lukunostalgiaakin kyseessä on silti kelpo poppia, ei aivan sitä terävintä; sillä päähän tämä ei jää soimaan, mutta ilokseen joka kerta kuuntelee.

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti