lauantai 13. elokuuta 2011

Elaine Paige - Heaven Help My Heart


Artisti: Elaine Paige
Kappale: Heaven Help My Heart (1984)
Albumi: Chess Pieces
Mieleenjäävin lause: "What if he saw my whole existence turning around a word, a smile, a touch."

Ei ole mikään ihme että usein tässä blogissa arvosteltavaksi päätyy musiikkia joka liittyy Abbaan tai sen jäseniin. Lempibändistään tulee ajan kanssa käytyä läpi kaikki tekemiset, soolourat, sivuprojektit, vierailut ja kaikki mikä liittyy musiikkiin. Tämänkertainen Sattuman Sanelema on Chess -musikaalista ja kappaleen takana kuten koko musikaalinkin takana ovat kolmikko Tim Rice, Benny Andersson ja Björn Ulvaeus. Itse kappaleessakin on tavallista enemmän Abba -yhteyksiä sillä ennen musiikaaliin päätymistään kappale oli demomuodossa Agnetha Fältskogin laulamana nimellä Every Good Man.

Benny ja Björn ovat valinneet aina erinomaiset laulajat kappaleitaan esittämään eikä Heaven Help My Heartin esittävä Elaine Paige ole poikkeus. Biisi itsessään ei mielestäni ole Chess musikaalin aivan parasta antia, se ei ole yhtä iskevä kuin One Night In Bangkok tai yhtä koskettava kuin Pity The Child. Mutta se ei tarkoita että kappale olisi huono, ei missään tapauksessa. Sanoitus joka käsittelee suhteen arkipäiväistymistä ja siihen liittyviä pelkoja on hyvin tehty. Heaven Help My Heart ei yritä liikaa, siitä on jätetty pois kaikenlaiset laskelmoivat nostatukset joita on usein liikaa musikaaleissa. Pienikin muutos tuntuu suurelta kun kokonaisuus pidetään pienieleisenä.

Otetaan piano, kaunista ja tunteikasta naislaulua, hieman syntikkamattoa ja sokeroidaan se kevyesti unohtamatta paria pisaraa sitruunaa. Näistä aineksista on Heaven Help My Heart tehty. Ainekset ovat hyvät ja niistä on kokattu kasaan hyvä arkikeitos muttei juhlaruokaa. 

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti