keskiviikko 17. elokuuta 2011

Josefin Nilsson - High Hopes And Heartaches


Artisti: Josefin Nilsson
Kappale: High Hopes And Heartaches (1993)
Albumi: Shapes
Mieleenjäävin lause: "Ooh baby I try too much, no trust in a magic touch."

Täytynee mainita heti alkuun että tämä on blogin syyskaudella jo kolmas peräkkäinen kappale jonka takana on kaksikko Benny Andersson ja Björn Ulvaeus. Samalla kappale on tämän blogin historian jo kolmas poiminta Josefin Nilssonin suhteellisen pienelle huomiolle jääneeltä Shapes -albumilta. Tuo pääosin melankolissävytteinen levy jota olen käsitellyt aiemminkin on yksi henkilökohtaisia suokkialbumeitani jonka vahvuus on niin kokonaisuudessa kuin yksittäisissä kappaleissakin.

Milloin ihminen on kiinnostunut oikeasti jostakin? -Silloin kun hän välittää. Urheilu on tylsää seurattavaa jos ei välitä lopputuloksesta tai urheilijoista. Milloin ihminen rakastaa oikeasti? Silloin kun hän todella välittää toisesta ja toisella on suuri merkitys omalle elämälle ja jopa henkiselle hyvinvoinnille. Mikä saakaan ihmisen pelkäämään enemmän kuin se tilanne että itse välittäisi toisesta oikein kovasti mutta ei saakaan välittämiselleen vastakaikua? Tämän ylipitkän alustuksen jälkeen onkin helppo arvata mistä High Hopes And Heartaches kertoo.

Josefin Nilsson on hyvä laulaja oikeissa käsissä mutta Shapes levyn ulkopuolella en ole löytänyt hänen soolouraltaan mitään muuta mielenkiintoista. High Hopes And Heartaches tuo laulajan vahvuudet hyvin esiin ja pitää piilossa heikkoudet. Kappaleen rauhallista introa seuraa huomattavasti nopeatempoisempi jatko ja taustalla sykkivä bassokuvio on kovasti mieleeni. Hetkittäin Josefin yrittää ehkä hieman liikaakin saada energiaa tulkintaansa, mutta nämä yliladatut kohdat jäävät onneksi lyhyiksi. (Alla olevassa videoversiossa juuri näitä huutokohtia on ikävä kyllä lisätty.) High Hopes And Heartaches on hyvä kappale johon on saatu mukava sekoitus tunnetiloja, se ei ole pelkästään surullinen, iloinen, toiveikas tai toivoton vaan kaikkia niitä.   

Arvosana: 7,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti