keskiviikko 24. elokuuta 2011

Nanne - Nannes sommarvisa


Artisti: Nanne
Kappale: Nannes sommarvisa (1998)
Albumi: Cirkus homo sapiens
Mieleenjäävin lause: "Dy-dy-dyy-dyy-dy-dyd-dy-dyy."


Ruotsin kieli on aina ollut itselleni hyvin kaksijakoinen asia. Länsinaapuristamme tulee paljon laadukasta pop-musiikkia mutta toisaalta olen joutunut kärsimään pakkoruotsista siihen pisteeseen asti että se on uhannut jopa ammattiin valmistumista. Kun en useinkaan saanut itseäni avaamaan oppikirjaa ainoa vaihtoehto oli kuunnella niitä muutamaa ruotsinkielistä albumia jotka omistin. Sillä tavalla sentään päähän jäi joitakin sanoja ja lauseenpätkiä joita saattoi kokeissa hyödyntää. Kun päästä löytyvät kielliset rakennuspalikat ovat vähissä ei liian ohutta oljenkortta olekaan.

Nannen kesälaulu eli Nannes sommarvisa on kesäbiisi kuten nimestäkin pystyy päättelemään. Nanne Grönvall on ruotsalainen laulajatar joka on mm. tullut kolmanneksi Euroviisuissa osana One More Time -yhtyettä vuonna 1996 kappaleella Den Vilda. Hän on naimisissa Benny Anderssonin pojan Peter Grönvallin kanssa. Nannes sommarvisa oli Nannen soolodebyyttialbumin kolmas singlejulkaisu kesällä 1998. Nannessa on parhaimillaan hurjaa naisenergiaa ja iloisuutta mutta tämä kappale ei ole hänen parhaimpiaan. Kesäbiisin täytyy joko olla erittäin kesäinen tai osua hittinä kesäaikaan ja ainakaan ensimmäistä ehtoa Nannes sommarvisa ei mielestäni täytä.

Kaikesta huolimatta Nanne on se tekijä joka pitää tämän muuten alle keskitason kappaleen juuri ja juuri vajoamasta kuuntelukelvottomuuteen. Nanne tekee minkä tehtävissä on omalla vilpittömällä laulusuorituksellaan ja dy-dy-dyy -kohta on jopa hivenen tarttuva. Biisiä vaivaa "joululauluefekti" eli sitä ei halua kuunnella kuin tiettyyn aikaan tai tietynlaisessa mielentilassa jos silloinkaan. En myöskään pidä kappaleen kasarisoundeja ysärituotannolla tyylisistä konetaustoista. Nannes sommarvisa ei tee kesälle kunniaa tekemällä kesästä kesäisemmän tai saa talvella kuultuma kaipaamaan vihreitä kesälaitumia.

Arvosana: 4,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti