lauantai 3. syyskuuta 2011

Selma - If I Had Your Love

Artisti: Selma
Kappale: If I Had Your Love (2005)
Albumi: Eurovision - Best of the Nordics
Mieleenjäävin lause: "Flying high above, everything."

Euroviisujen seuraamiseen on monia eri tapoja. Toiset haluavat kuulla ja nähdä kappaleet vasta finaalissa ja toiset haluat seurata jo eri maiden kansallisia karsintoja omista nyt puhumattakaan. Itse olen ehkä edellämainittujen tapojen puolivälissä, seuraan Suomen karsinnat ja olen perillä esimerkiksi Pohjoismaiden karsinnoista mutten esimerkiksi seuraa Moldovan karsintoja. Usein päätän etukäteen etten katso promovideoita eri maiden edustajista etukäteen mutta varsinkin nykyaikana kun kaikki on helposti saatavilla parin napinpainalluksen takana, moiset lupaukset jäävät turhiksi. Tahdon viisuni monen ruokalajin suurateriana.

2005 oli minulle kitkerä viisuvuosi. Ruotsissa suosikkibiisini (Håll om mig ja Alcastar) jäivät sijoille kaksi ja kolme sekä Islantia edustanut Selma jäi kappaleellaan If I Had Your Love semifinaaleihin. Selma Björnsdóttir ei ollut vuonna 2005 viisinoviisi sillä hän oli edustanut Islantia jo vuonna 1999 kappaleella All Out of Luck sijoittuen mainiosti toiseksi mikä on yhä Islannin paras sijoitus. Ironisesti If I Had Your Loven sijoittuminen semifinaalin kuudenneksitoista on Islannin huonoin viisusijoitus. 

Olin hyvin innoissani If I Had Your Lovesta sillä se on juuri sellaista nykypoppia mistä saatan helposti pitää. Kappaleessa on paljon tunnetta, se poukkoilee energisesti ja siinä myös se tärkeä annos haikeutta. Kuitenkin kappale sai kritiikkiä juuri epätavallisten rytminmuutosten takia eikä semifinaalin live-esityskään mennyt Selmalta aivan nappiin. Oli miten oli, kappaleen huono menestys oli vuoden 2005 Euroviisujen suurimpia yllätyksiä.

If I Had Your Love on yhä yksi suosikkiviisuistani varsinkin tämän vuosituhannen viisujen joukossa. Se on yksi niistä erikoislaatuisista kappaleista joidenka kuuleminen piristää päivän kuin päivän. Jokaisella joka kuuntelee musiikkia on kappaleensa jotka kuullessaan on hetken aikaa onnellinen tai positiivisessa mielessä onneton. If I Had Your Love on kuin rakastuminen sillä hetkellä kun se vie miestä saaden tekemään tekoja jotka normaalisti jäisivät tekemättä. Kyseessä on poptiiviste; neliminuuttinen biisi turboahdettuna kolmeen minuuttiin.

Arvosana: 9,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti