lauantai 5. huhtikuuta 2014

BWO - You're Not Alone (Disco Version)

Artisti: BWO
Kappale: You're Not Alone (2009)
Albumi: Big Science
Mieleenjäävin lause: "And when you walk in the valley of darkness you will feel you will be left alone ."

BWO kuuluu omasta mielestäni niihin kokoonpanoihin joidenka musiikillinen taso laski hitaasti hyvän alun jälkeen mutta joista ei silti ikinä tullut huonoja. Yhtyeen neljäs ja viimeiseksi jäänyt albumi Big Science sisälsi edelleen yksittäisiä hyviä kappaleita mutta debyyttialbumi Prototypen raikkaudesta jäätiin kauaksi. Ehkä Alexander Bard oli tuossa vaiheessa jo hieman kyllästynyt kokoonpanoon ja seuraavana vuonna hän pistikin BWO:n jäätyä määrittelemättömälle tauolle pystyyn Gravitonaksen Andreas Öhrnin kanssa.

You're Not Alone osallistui Ruotsin viisukarsintoihin vuonna 2009 mutta kyseessä ei ollut nyt arvostetavana oleva discoversio vaan balladiversio. Menestys karsinnoissa ei ollut toivottua sillä kappale putosi Andra Chansen keräilyerissä hävittyään äänestyksessä Lili & Susien Show Me Heavenille. You're Not Alone ei ole parasta eikä huonointa BWO:ia. Riippuu päivästä pidänkö enemmän disco- vai balladiversiosta ja omasta mielestäni kumpikin versioista on se oikea. Versiosta riippumatta huippukohta on puhuttu dramaattinen väliosa eivätkä taustakuorotkaan ole hassummat. Ja toki se pakollinen viisunostatuskin löytyy.

Kaikki eivät pidä Martin Rolinskin lauluäänestä ja joidenkin mielestä hän oli jopa huono laulaja eritoten livenä. En allekirjoita kumpaakaan sillä livepuolikin kehittyi BWO-vuosien aikana. Mielestäni Rolinskin muovipinnotteinen ääni sopi BWO:n digitaaliseen soundiin. Ehkei kyseessä ole kaikkien monipuolisin tulkitsija mutta BWO tarjosi hänelle täysin mukavuusalueensa ydinalueella olevan laulukentän.

You're Not Alone kaipaisi mausteeksi hieman Alexander Bardin parhaista tuotoksista löytyvää persoonallista outoutta. Ehkäpä biisi on räätälöity viisuja ajatellen hieman liiankin turvallisen muottiin. Tarttuvuutta toki löytyy ja kolmeen minuuttiin on saatu mahtumaan mukavasti pikkujippoja mutta discoversio on hieman tukkoisen kuuloinen ja kaipasi enemmän kirpeyttä ja ilmavuutta soundipuolelle. Kolmen minuutin mitta ei ikinä ole este kun pop-musiikista puhutaan sillä juuri sen mittaisen kappaleen saa parhaiteen pyörimään konaisuudessaan korvamatona ihmisten päissä. Aivan tähän ei You're Not Alone yllä mutta se on kuitenkin perusvarmaa BWO:ia. (Ja kappaleen video on visuaalisesti juuri sitä mitä BWO:lta voikin odottaa)

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti