sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kansas - Point of Know Return

Artisti: Kansas
Kappale: Point of Know Return (1977)
Albumi: The Best of Kansas
Mieleenjäävin lause: "How long, how long to the point of know return?"

Viimeisen kuukausien toistaessa samojen artistien ja bändien kappaleita random playn arpomana voisi kuvitella ettei levykokoelmassani olisi minkäänlaista leveyttä tai syvyyttä. Toki myönnän etten ole mikään jättikokoelman omistaja mutta levykokoelmani biisien määrä kasvaa nopeammin kuin ehdin niitä tässä blogissa käsitellä. Tämänhetkinen kaikkien levyjeni kaikki biisit sisältävä soittolista on 5602 kappaletta pitkä. Kansasia omistan vain yhden suppean kokoelman verran ja silti nyt kuukauden sisään on käsittelyssä jo toinen biisi tuolta levyltä. Tässä välissä soittolistalle on lisätty kahden uusimman ostamani albumin biisit joten järjestyskin on ehtinyt muuttua. Satunnaissoiton ehdoilla mennään, minä olen vain se joka lompakollaan päättää mistä joukosta.

Point of Know Return on nimibiisi jenkkiprogebändi Kansasin viidenneltä albumilta joka ilmestyi syntymävuotenani. Edellisen albumin kautta tehty läpilyönti asetti riman korkealle ja riitaisasti valmistunut levy onnistui kuitenkin tavoitteissaan ja tuotti monta Kansasin tunnetuimmista sävellyksistä. Point of Know Return on kappaleena saanut palkinnon mm. saatuaan yli kaksi miljoonaa radiosoittokertaa. Kansas on progebändien joukossa sieltä vähemmän kimurantista päästä ja se kuuluu tässäkin tapauksessa. Toki kappaleessa on eksoottinen tahtilaji ja genretyypillisiä ominaisuuksia mutta toisaalta vain vähän yli kolminuuttinen kesto. Myös kertosäe on varmasti kelvannut radiosoittoon.

Kaikista rockklassikoista eivät kaikki voi pitää enkä itse pysty innostumaan Point of Know Returnista vaikken sitä toki inhoakaan. Pidän enemmän Electric Light Orchestran tavasta käyttää jousia rockissa ja tuotannollisestikin soundeissa voisi olla enemmän potkua. Kun sanoituskaan ei saa mieltä lentämään tutkimusmatkailijan seikkailussa ei immersiostakaan saada vetoapua. Minkäs sille mahtaa, omasta mielestäni Kansas on pystynyt parempaankin. Toki tämä on vain oma mielipiteeni mutta esimerkiksi juuri omistamallani kokoelmalla Point of Know Return jaa kakkoseksi sekä edeltävälle että sitä seuraavalle biisille. (Carry on My Wayward Son ja Fight Fire With Fire). Jottei jää pelkäksi valittamiseksi niin akrobaattinen kosketinosasto on biisin vahvinta antia.

Arvosana: 5,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti