sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Barry White & Isaac Hayes - Dark and Lovely


Artisti: Barry White (duetto Isaac Hayesin kanssa)
Kappale: Dark and Lovely (You Over There) (1991)
Albumi: The Ultimate Collection
Mieleenjäävin lause: "Let's create some romance, the way making love should be."

Artisteihin voi törmätä monin tavoin ja ensikosketukseni Barry Whiteen oli Pure Disco -kokoelman You're the First, the Last, My Everything. Sama kappale palasi uudestaan tietoisuuteeni Ally McBeal sarjan myötä jossa moniongelmainen asianajaja John Cage käytti kappaletta omana voimabiisinään pahoin aikoina. Barry White myös vieraili sarjassa mikä antoi varmasti nostetta Whiten hieman laskussa olleelle uralle samoin kuin 90-luvun alun vierailu Simpsoneissa. Satiinisoulin kuningas oli joka tapauksessa tehnyt minuun vaikutukseni eritoten kun tutustuin hänen 70-luvun hittikimaraansa. Toki voidaan sanoa että White oli yhden biisikaavan artisti, mutta hän teki oman juttunsa paremmin kuin kukaan muu.

Kun yhdistetään Barry White ja Isaac Hayes niin voisi kuvitella että universumit räjähtäisivät tummien äänten harmonisessa kohtaamisessa. Näin ei kuitenkaan käynyt kun Dark and Lovely (You Over There) julkaistiin singlenä vuonna 1992. Vaikka huomattavaa listamenestystä ei tullutkaan, ei se silti tarkoita että itse biisi olisi huono. Barry White ei lauluissaan koskaan ollut mikään ujo ensirakastaja vaan itsevarma mutta silti herkkä lemmenkone. Tässä mielessä yhteistyö Isaac Hayesin kanssa sujuu saumattomasti, sillä kumpikin hallitsee tämän kutusoulin enemmän kuin hyvin. Hayesin mukanaolo piristää kappaletta sillä se tuo vaihtelua Whiten myöhempää tuotantoa vaivanneeseen saman biisikaavan toistoon.

Dark and Lovely ei ole ikimuistettavin osa Whiten musiikillista perintöä muttei myöskään häpeän aihe. Lempeän laiska keinunta täytetään Whiten ja Hayesin lemmekkäillä tumman kaunottaren ylistyslauseilla ja kliimaksi saavutetaan lopussa kitarasoolon myötä. Onneksi kyseessä on single edit sillä alkuperäinen yli 10 minuuttinen albumiversio voisi olla liikaa kovimmallekin lemmen jättiläiselle. Musiikillisesti tässä ei ole mitään erikoista ja se mikä Dark and Lovelyssa on hyvää on täysin artistien tulkinnan ansiota. Dark and Lovely on kuin konvehti jonka tumman suklaakuoren sisällä on makea ja pehmeä toffeetäyte. Se ei ole konvehti jonka poimii ensimmäisenä rasiasta, muttei myöskään viimeinen. Niitä syö mielellään muutaman muttei monta ilman hylkimisreaktiota.

Arvosana: 5,5/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti