keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Jostein Hasselgård - I'm Not Afraid To Move On


Artisti: Jostein Hasselgård
Kappale: I'm Not Afraid To Move On (2003)
Albumi: Best of the Nordics (Eurovision Song Contest)
Mieleenjäävin lause: "Knowing there's an end to a glory, end to your story."

Euroviisuista yleensä joko pidetään tai inhotaan. Itselleni viisut ovat yksi kevään merkkitapahtumista yhdessä jääkiekon MM-kisojen kanssa. Kaiken kitchin, glitterin, naapurien suosimisen, plagiointisyytösten ynnä muiden ohessa on vuosien varrella syntynyt myös mukava määrä hyvää popmusiikkia. Vaikkei 70-luvun kulta-aikojen tasoon ole sen jälkeen päästykään, joka vuosi löytyy jotakin tykättävää ja kannatettavaa. Viisuilla on paikkansa tälläkin vuosituhannella, sillä ilman niitä tuskin kuulisimme edes sitä yhtä moldovalaista tai vastaavasta maasta olevaa musiikkiesitystä.

Balladien suosio on aina vaihdellut kausittain Euroviisuissa ja Norjan Jostein Hasselgård yritti sellaisella onneaan vuonna 2003. Menestys oli kohtalainen, sillä I'm Not Afraid To Move On jäi tasaisen kärkikolmikon takana neljänneksi Riikan finaalissa. Ainakin Norja pääsi osallistumaan, sillä tuonna vuonna Suomi oli silloisten sääntöjen mukaan jäähyllä heikon edellisvuoden menestyksen vuoksi. I'm Not Afraid To Move On on 90-lukumainen pianoballadi josta voi kuulla brittipopvaikutteita. Puhdasääninen Jostein Hasselgård tulkitsee nuorta rakastajaa pätevästi joskin hivenen persoonattomasti. Tässä tapauksessa olisi tarvittu jotakin pientä riskinottoa tai vahvempaa koukkua. Viisutyylinen loppunostatuskaan ei olisi ollut pahasta.

On makuasia pitääkö heikkoutena sitä että I'm Not Afraid To Move On ei kuulosta erityisen viisumaiselta. Toisaalta viisut kokonaisuutena kärsivät hieman siitä että liian moni osallistuja puristetaan viisumuottiin. Mutta onhan niinkin että viisubiisiltä myös odottaa tiettyjä tunnusmerkkejä. Jopa erilaisilta ja yllättäviltä sellaisilta. I'm Not Afraid To Move On on niitä viisubiisejä joita en muista paitsi jos ne tulevat vastaan. Hieman enemmän nuoren rakkauden ehdotonta epätoivoa olisi kaivattu. Mutta ei mennä negatiivisuuden kautta loppuun: I'm Not Afraid To Move On on hiottu ja helposti kuunneltava Radio Nova henkinen balladi, ei enempää eikä vähempää.

Arvosana: 5,5/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti