lauantai 25. helmikuuta 2012

Yaki-Da - Mejor Mañana


Artisti: Yaki-Da
Kappale: Mejor Mañana (1995)
Albumi: Pride
Mieleenjäävin lause: "Our motto is: Join the party, have some fun."

Päivän sattuman saneleman nimi kääntyy suomeksi jotakuinkin muotoon parempi huominen. Bändit jotka eivät ole vielä lyöneet läpi tai ne jotka eivät yhden hitin jälkeen enää ole menestyneet haluavat uskoa parempaan huomiseen. Kaikilta tämä ei ikinä onnistu ja joiltakin vasta pitkän työvoiton jälkeen. Esimerkiksi monet 80-luvun stadionrockbändit ovat saaneet kunnianpalautuksen vasta viime vuosina. Ruotsalainen naisduo Yaki-da taas ei ikinä saanut semilupaavasta alusta huolimatta parempaa huomista. I Saw You Dancing sai soittoaikaa kohtuudella mutta sen jälkeen mikään ei enää uponnutkaan ja toinen albumi jäi kokonaan ilman julkaisua Euroopassa. Marie Knutsen elää tätä nykyä New Yorkissa ja Linda Schönbergin myöhemmistä vaiheista en tiedä mitään.

Mejor Mananassa tiivistyy hyvin Yaki-Dan Pride debyyttialbumin pääidea; Latinosoundeja yhdistettynä 90-luvun puolivälin tanssipoppiin. Ace of Basen Jonas Berggren on tämän kappaleen takana ja jos latinosoundit vaihtaisi reggaesoundeihin voisi Mejor Manana ollakin yksi AoB:n rivibiiseistä. Mejor Mananan sanoitus jää melko yhdentekeväksi mutta onneksi veikeä rytmipuoli pelastaa sen mikä pelastettavissa on. Ei ole hyväksi pop-kappaleelle jos kertosäe on heikoin lenkki ja tässä tapauksessa niin pääsee käymään.

Kaikesta huolimatta Mejor Manana on sujuvasti kuunneltavaa kevyttä tanssipoppista. Eloisa akustinen kitara ansaitsee erikoismaininnan, sillä ilman sitä kappale kuulostaisi liian tasapaksulta. Mejor Manana paranee loppua kohden muttei herätä halua kuunnella uudelleen. Tässä on malliesimerkki rehellisestä täytebiisistä joka ei ärsytä eikä ihastuta vaan roikkuu mukana ja koettaa viedä homman kunnialla eteenpäin kuin jääkiekkojoukkueen nelosketju ikään.

Arvosana: 5,5/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti