lauantai 11. helmikuuta 2012

Michael Kamen - The X-Jet


Artisti: Michael Kamen
Kappale: The X-Jet (2000)
Albumi: X-Men: Original Motion Picture Soundtrack
Mieleenjäävin lause: Instrumentaali

Kun aikoinaan inspiroiduin tekemään oman musiikkiaiheisen blogin, lähtöajatuksenani oli että joku kikka eli gimmick täytyy keksiä koska olemassaolevat blogit ovat omissa jutuissaan jo niin hyviä. Olen ollut tyytyväinen satunnaissoitolla omistamieni levyjen joukosta arvosteltavaksi poimisen ideaan vaikka on toki selvää että siinäkin on omat heikot hetkensä.

Pidän siitä että välillä pääsee innosta puhkuen esittelemään omia suosikkejaan ja välillä joutuu kirjoittamaan omista musiikillisista harharetkistään ja pieleen menneistä impulssiostoksista. Toiset biisit ovat helpommin arvosteltavissa kuin toiset; pieni taustatyön tekeminen ei haittaa mutta kaikki kohdalle tulevat kappaleet eivät ole niitä parhaita sanallisen arkun aukaisijoita.

Ensimmäisen X-Men elokuvan soundtrack olisi parin euron hinnasta huolimatta kannattanut aikoinaan jättää sinne kuuluisaan alekoriin. Edesmenneen Michael Kamenin säveltämästä The X-Jet kappaleesta voisin kirjoittaa 90 prosenttisesti saman arvostelun jonka tein yli vuosi sitten levyn toisesta kappaleesta.

Erot ovat lähinnä siinä että The X-Jet alkaa vahvasti ja hiipuu loppua kohden tylsäksi elokuvan ääniraidan täytteeksi. The X-Jetin pääteema ei ole omaperäisimmästä päästä mutta se on hyvin toimiva ja luo tunnelmaa siinä käytössä mitä varten se on sävelletty. Kahden minuutin jälkeen alkava rauhallinen loppuosa on tylsähköä tunnelmointia ja saa sormen hakeutumaan kohti next -nappia. Pätevää musiikkia elokuvaan mutta yhdentekevää ilman.

Arvosana: 5,0/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti