keskiviikko 15. helmikuuta 2012

David Soul - Don't Give Up On Us


Artisti: David Soul
Kappale: Don't Give Up On Us (1976)
Albumi: 20th Century Hits For a New Millennium 1975-1979
Mieleenjäävin lause: "I nearly lost my head last night, you've got a right to stop believing."

Kun innostuin musiikin kuuntelusta olin 15-vuotias ja siinä vaiheessa pidin enemmän menevistä biiseistä enkä niinkään hempeilevistä slovareista. Teinivuosien jälkeen musiikkimaun laajetessa myös pidettyjen tyylien kirjo kasvoi enkä nykyään menisi sanomaan mitään biisiä hyvä tai huonoksi pelkästään sen menevyyden tai tunteikkuuden perusteella. On ollut hyväksi myös päästä eroon tietynlaisista stereotypioista ja käsityksistä siitä mistä saisi pitää ja mistä ei. Musiikki on makuasia ja jokaisen kannattaisi tykätä esteettömästi siitä mikä itseä luonnostaan miellyttää ja antaa toisten tehdä samoin.

Laulavat näyttelijät ja näyttelevät laulajat eivät yleensä nauti samanlaista arvostusta kuin pelkästään yhteen uraan erikoistuvat. Nykyään englantilaistunut amerikkalaisnäyttelijä-laulaja David Soul tunnetaan parhaiten hänen roolistaan Hutchina Starsky and Hutch tv-sarjassa. Hän aloitti musiikin parissa 60-luvulla mutta näyttelijän työ imaisi hänet vahvemmin mukaansa. Palatessan musiikin pariin 70-luvun puolessa välissä hän onnistui saamaan Don't Give Up On Us balladin listaykköseksi Atlantin molemmin puolin. Hänen listamenestyksensä jäi Amerikassa tähän mutta Englannissa hän levytti kourallisen hittisinglejä.

Don't Give Up On Us on "yritetään yhdessä vielä" -tyylinen balladi eikä ollenkaan hassumpi sellainen. David Soul onnistuu välttämään imelältä kuulostamisen karikon ehkä osittain siksi ettei hän ole kaikkein sävykkäin tulkitsija. Sanoitus antaa toivoa mutta ei lupaa mitään varmaksi. Soulin vilpittömyys ja aitous sovintosanoituksen tulkinnassa on tässä tapauksessa suuri vahvuus sillä Don't Give Up On Us ei sisällä mitään suurta koukkua. Toisaalta ehkä juuri sovintoballadin ei kuulukaan olla tunteiden vuoristorataa ja elämää suurempia loppunostatuksia. Don't Give Up On Us on sympaattinen tapaus josta haluaisi pitää enemmän mutta toisaalta se ettei pysty pitämään ei myöskään aiheuta harmitusta.

Arvosana: 6,0/10




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti