lauantai 25. huhtikuuta 2015

Roxette - Make My Head Go Pop

Artisti: Roxette
Kappale: Make My Head Go Pop (2001)
Albumi: Room Service
Mieleenjäävin lause: "I wish you never stop to make my head go pop."

Roxetten vuoden 2001 Room Service albumin riviraita Make My Head Go Pop ei soinut myöskään heidän saman vuoden kiertueellaan Helsingissä. Tämä on ymmärrettävää sillä setti oli yhdistelmä 80- ja 90-lukujen suurhittejä sekä Have a Nice Dayn ja Room Servicen parempia raitoja. Noilta kahdelta vuosien 1999 ja 2001 comebackalbumeilta löytyy monta Roxettesuosikkiani vaikka niiden kaupallinen menestys ei ollut lähellä(kään) huippuvuosien tasoa. Molempien albumeiden päätösraidat kuuluvat suosikkeihini enkä haluaisi edes sanoa pidänkö enemmän Have a Nice Dayn päättävästä Beautiful Thingsista vai Room Servicen lopettavasta My World, My Love, My Lifesta.

Sääli ettei suomen kielestä löydy suoraa vastinetta englannin kielen termille hot mess sillä se sopii parhaiten kuvaamaan Make My Head Go Popia. Tai ehkä hot mess olisi liian ylistävä termi vaan sopivampi olisi käyttää urban dictionary sivuston ehdottamaa lievempää versiota above-average trainwreck. Sillä Make My Head Go Pop on kuin minä keittiössä silloin kun kokkaan ilman tiukkaa reseptiä ja heittäydyn kokeelliseksi. Yleensä lopputulos on parhaimmillaankin jotakin joka näyttää epäilyttävältä mutta maistuu mukiinmenevältä kuten vaikkapa tämä jättimäiseltä muffinilta näyttävä omenapiirakka. Onneksi Make My Head Go Pop ei sentään ole kuin se uuniomenapaistos johon käytin normaalin siirapin puutteessa leipäsiirappia makuhermoja järkyttävin seurauksin.

Make My Head Go Pop on sekoitus Per Gesslen oloa päälauluvastuussa Marien vain kompatessa, konebiittejä ja -jousia, hassua väliosaa ja unohdettavia kitarariffejä. Gessle ei ole pelännyt riimitellä stop-pop akselilla eikä leikkiä pop-pop-pop rallatuksilla ja yleensä hänen häpeilemätön popmaakarointinsa on johtanut parempiin lopputuloksiin. Ei tämä sentään päätäni puhkaise mutta rivibiisi on rivibiisi jolla ei ole edes sitä hetken hyvää makua kuten huonolla purkalla. Tuotantokin on ajoittain heikkoa ylipaljaiden konejousien ollessa suurin synti eikä kappale ole vanhennut tyylillä. Gesslen koekeittiö tuottaa välillä myös sudempaa mutta niin myös minunkin joten on meillä sentään jotakin yhteistä.  
   
Arvosana: 4,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti