lauantai 11. huhtikuuta 2015

Electric Light Orchestra - On the Run (Home Demo)

Artisti: Electric Light Orchestra
Kappale: On the Run (Home Demo) (1979)
Albumi: Discovery
Mieleenjäävin lause: "Wherever I go, whatever I do the same afterglow is keepin' me low."

Tiesin että näitäkin satunnaiselementin vuoksi vääjäämättä tulee joten ei kun näppäimistö laulamaan sillä tämänkertainen kappale ei laula kuin 59 sekuntia. Kyseessä on Electric Light Orchestran klassikkoalbumi Discoveryn remasterpainokselta löytyvä jälkeenpäin lisätty demoraita On the Runista. Tällaiset vaihtoehtoiset otokset ja demoversiot kiinnostava lähinnä kiihkeimpiä faneja jos heitäkään.

Jeff Lynne kommentoi bonusraitaa kansilehtisessä näin: "This is just me playing and singing in my little home studio, working out the song." Lynnellä on ollut jo demovaiheessa selkeä visio siitä millainen kappale tulee olemaan sillä studiossa on lopulliseen versioon lisätty vain lihaa luiden päälle ja kiillotusta. On the Run on minulle keskinkertainen tuotos ELO mittarilla mitattuna. Se ei ole niin discohtava raita kun muutama muu Discoveryn hiteistä vaan siinä on yhtyeelle tyypillisiä Beatleskaikuja. Mutta en käsittele On the Runin täysversiota tämän enempää sillä senkin aika voi vielä tulla jos random play niin päättää.

En voi antaa korkeaa arvosanaa tällaiselle kuriositeettibonusraidalle enkä myöskään antaa plussaa siitä että se on demoversio perustason ELO raidasta. Demoraidaksihan On the Runin kotistudioversio on laadukas vaikkei toki voikaan olla varma paljonko se saanut remasterointia osakseen. Toisaalta demoversion korkea laatu käy sitä vastaan. Usein alkutekijöissään oleva versio tai vaihtoehtoinen otos jossa bändi etsi kappaleen oikeaa suuntaa on mielenkiintoisempi. Kuuntele mieluummin täysversio paitsi jos olet kovimman luokan ELO-fani.

Arvosana: 4,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti