lauantai 28. maaliskuuta 2015

Nouveau Riche - Big Dream

Artisti: Nouveau Riche
Kappale: Big Dream (2007)
Albumi: Pink Trash
Mieleenjäävin lause: "I'm only waiting for the sign, I know I can feel it."

Ruotsalainen dancepopduo Nouveau Riche koostui alunperin Ulrich Bermsjöstä ja Army of Loversista tutusta Dominika Peczynskistä. Philadelfiasta löytyy samanniminen yhtye jota ei tule sekoittaa tähän ruotsalaiseen. Kahden singlen jälkeen Dominika jätti yhtyeen tuntemattomaksi jääneistä syistä ja tilalle tuli Camilla Brinck.

Ikävä kyllä yhtyeen mainio ensisingle Oh Lord levytettiin Pink Trash albumille uudestaan erilaisena miksauksena ja Camilla Brinckin laululla. Olen useamman kerran koettanut hankkia alkuperäistä versiota singlenä mutta turhaan. Edellämainittu biisi on yksi syistä miksi digitaalinen musiikin ostaminen houkuttaisi ainakin siinä mielessä että niin paikkaisi ne puutteet mitä fyysisenä ei pysty hankkimaan. Toki molemmat versiot löytyvät Spotifystä joten kuuntelemaan niitä pääsen aina kun sellainen auraalinen mieliteko kutsuu.

Voi hyvin olla että vuonna 2007 julkaistu Pink Trash jää Nouveau Richen (nimi tarkoittaa uusrikkaita) ainoaksi albumiksi sillä vuoden 2008 jälkeen yhtyeestä ei ole kuulunut mitään. Tämä on harmi sillä Pink Trash on mukavan monipuolinen dancepopalbumi joka kulkee sujuvasti coolista klubityylistä melkein Army of Lovers tyyliseen eurotrashiin. Big Dream on enemmän ensimmäistä kuin jälkimmäistä ja kappale edustaa albumin vähemmän muistettavaa puolta vaikka kertosäkeessä onkin norjalaisen dancepopin mieleen tuovaa kuulautta. Camilla Brinck täyttää kelvollisesti joskaan ei ikimuistoisesti päälauluvastuun vaikka Ulrich Bermsjö komppaileekin kertosäkeessä ja hönkäilee "miehekkäästi" väliosissa.

Big Dream on tyylikäs ja melko vahvalla kertosäkeellä varustettua tanssipoppia mutta jokin pudottaa sen loistavuudesta keskinkertaisuuteen. Yhtyeen kahtiajakoinen tyyli toimii albumilla erinomaisesti sekä eurotrashimmissä että myös tyylikkäimissä kappaleissa mutta Big Dream ei vain ole niin tanssittava kuin tällainen biisi parhaimmillaan voisi olla. Ehkä basso-osastoa olisi voinut muhevoittaa ja leikata yhden Ulrichin välihuokailuista pois. Tuloksena olisi tiiviimpi ja tanssittavampi kolmeminuuttinen. Alkuintrokin on laiska eikä alusta kertosäettä hyvin. Mutta Big Dream on silti toimiva albuminsa osa vaikkei se biisi jonka soittamalla sitä haluaisin ensimmäisenä esitellä.
 
Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti