lauantai 14. maaliskuuta 2015

Electric Six - Nuclear War (On the Dance Floor)

Artisti: Electric Six
Kappale: Nuclear War (2003)
Albumi: Fire
Mieleenjäävin lause: "You're a pretty, pretty, pretty, pretty, pretty, pretty, pretty girl."

Aika palata taas puikoihin loman ja sairastelun aiheuttaman katkon jälkeen. Tunnettu faktahan on että tunnolliset työntekijät sairastava lomalla. Ehkä satunnaissoiton jumalat tunsivat sääliä vielä hieman valjua olotilaani kohtaan ja arpoivat vain 1:16 kestävän kappaleen. Toisaalta se tarkoittaa että ehdin kuulla biisin alusta loppuun luultavasti useamman kerran tämän kirjoittamisen aikana kuin on hyvästä. Amerikkalainen Electric Six on musiikkityylillisesti haastava määritelmä. Wikipediastakin löytyy bändin artikkelista monta eri genremääritystä mukaanlukien discopunk mikä on discoprogen jälkeen toiseksi hämmentävin kuulemani musiikin alalaji.

Kovin pitkää arvostelua en pysty kirjoittamaan kappaleesta joka on vielä lyhyempi kuin Pertti kurikan nimipäiväivien Aina mun pitää. Tekisi mieleni toistaa yksi yleisimmistä tässä blogissa käyttämistäni fraaseista eli hyvä biisi tietää oikean mittansa ja se pätee myös Nuclear War (On the Dance Floor) -biisiin. Kokonaisuus toimii parhaiten minuutin ja vartin runttauksena ehditäänhän siinä soittaa jopa kitarasoolokin. Pidän Electric Sixin Fire albumia yhtenä parhaista huumorirock albumeista joka yhdistää myös tanssittavuuden ja raskaan rockin lähes täydellisesti.

Nuclear Warin sanoituksessa ei ole suurtakaan järkeä ja se on tarkoituskin. Laulaja Dick Valentinen hillitön laulutyyli ei sopisi juuri mihinkään muuhun kuin Electric Sixin kappaleisiin mutta toisaalta voisin kuunnella hänen laulavan omaan tyylinsä vaikka viimeisintä ostoslistaani. Electric Six on yhtye joka voisi tehdä omantyylisensä tanssirockin vaikka ostoslistasta ja se toimisi. Niin toimii myös Nuclear War sillä huumori toimii usein parhaiten kun sitä ei alleviivata vaan se vain on. Ei tämä mikään klassikko ole mutta kelpo täytebiisi ja niitähän maailmaan mahtuu.

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti