lauantai 27. syyskuuta 2014

Tarja Turunen - I Walk Alone (In Extremo Remix)

Artisti: Tarja Turunen
Kappale: I Walk Alone (In Extremo Remix) (2007)
Albumi: My Winter Storm
Mieleenjäävin lause: "My winter storm holding me awake."

Jos haluaa tietää mielipiteeni Tarja Turusen My Winter Storm -albumista kannattaa lukaista pari aiempaa poimintaa albumilta. Pidempiaikaiset lukijat tietänevät myös mielipiteeni remikeistä muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta. Kun painoin tänään nextiä ja tulos paljastui niin pienen hetken ajan olisin halunnut jopa huiputtaa mutta sitten luonnollisesti päätin että blogin kantava idea pitää niin kuin aina tähänkin asti ja se arvostellaan mitä sattuma tuo. Äitikin opetti jo lapsena että pahaakin ruokaa pitää ainakin maistella, miksei siis musiikkiakin?

Aloitetaan positiivisesti toteamalla että In Extremo Remix Tarja Turusen vuoden 2007 sooloalbumille sanoituksestaan nimensä antanut biisi ei ole huonoimpia kuulemiani remiksauksia vaikka onkin pidemmän päälle hieman ärsyttävä. En saanut selville varmuudella viittaako kappaaleen nimen In Extremo saksalaiseen folkmetallibändiin vai ei. Jos joku tietää niin minua saa sivistää asiasta. In Extremo bändin soitinvalikoimaan kuuluisi ainakin säkkipilli ja puutorvet joita tässä remiksissä tarjotaan hyvin kuuluvasti. Laulu on poimittu alkuperäisversiosta mikä tekee miksauksesta kankeahkon sillä Turusen kylmänhivakka tulkintatapa ei täysin istu folksoittimien sekaan. Kilikellot tuovat välillä mieleen joulun enkä tiedä onko sekään hyvä asia.

Alkuperäinen I Walk Alone on albuminsa harvoja valopilkkuja ja tämä levyn bonusraita käy vaihtelusta harvakseltaan kuultuna. Ehkä parempaa jälkeä olisi saanut riisumalla sähkökitarat ja tekemällä kappaleesta puhdas folkremiksaus. Tästä antaa viitteitä vähän ennen kolmea minuuttia alkava folkimpi väliosa. Toki koko versiointi olisi pitänyt alunperinkin tehdä niin että Turunen olisi vetänyt lauluosionsa uudestaan folkimman version säestyksen kanssa. Kuultuani tätä versiota repeatilla tätä arvostelua kirjoittaessani tajusin ettei minua ärsytäkään eniten säkkipilli vaan huonosti mukaan miksattu sähkökitaravalli. Juuri sähkökitara tekee kokonaisuudesta tukkoisen kuuloisen eivätkä elävämmät soittimet pääse hengittämään kuin ajoittain. I Walk Alone (In Extremo Remix) ei ole tehty minua varten eikä se tuo lisäarvoa albumilleen.

Arvosana: 4,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti