lauantai 6. syyskuuta 2014

Loreen - Sidewalk

Artisti: Loreen
Kappale: Sidewalk (2012)
Albumi: Heal
Mieleenjäävin lause: "I'm not in heaven, I'm not in hell, I'm just standing on a sidewalk."

Euroviisujen ei voi sanoa olevan suuri kansainvälisen läpimurron ponnahduslauta edes voittajille. Toki viisut takaavat hetkellisen näkyvyyden ja ydinviisufanit ovat uskollista sorttia mutta heidän varaansa ei voi uraa rakentaa. Jopa Abban piti käydä läpi vaikeampia aikoja ennen kuin ura urkeni viisuvoiton jälkeen. Viisuvoittajan leimasta piti jopa pyrkiä pääsemään eroon. Silti viisut ovat edelleen uniikki tapaus, sillä ilman niitä minä tuskin kuulisin joka vuosi edes yhtä uutta kappaletta suurimmasta osasta Euroopan maista.

Lorine Zineb Nora Talhaoui joka paremmin tunnetaan artistimeltään Loreen voitti Euroviisut vuonna 2012 kappaleella Euphoria. Voittokappale menestyi Euroopan listoilla huomattavasti keskivertoviisuvottajaa paremmin mistä todisteena UK listakolmonen ja Saksan paalupaikka. Mutta jälleen kerran tämän jälkeinen menestys on jäänyt pääosin artistin kotimaan Ruotsin kamaralle. Loreenin viisuvoittoa kompannut Heal albumi oli tasainen joskin hieman liian yllätyksetön kokonaisuus. Se tarjosi toki paljon niille jotka halusivat lisää Euphorian kaltaista musiikkia mutta toisaalta se ei esitellyt Loreenista uusia puolia. Albumin parempaa puolta edustaa tämänkertainen random playn valinta Sidewalk.

Sidewalk on tunnelmallinen erobiisi jossa suhde joka on ollut liian yksisuuntainen on lopultakin ajanut seinään. Loreenin tulkitsema naishenkilö on lopultakin luovuttanut joutuaan liian monta kertaa petetyksi ja ilman todellista rakkautta hankalassa suhteessa. Vaikka lopputulos on jo selvä, ollaan vielä siinä vaiheessa jossa olo on turta. Tuotannollisesti kappale seuraa Euphorian ja My Heart Is Refusing Me:n jalanjälkiä ja kotimaisista artististeita lähin vertailukohta voisi olla Jenni Vartiainen.

Loreen kuuluu mielestäni kategoriaan persoonalliset mutta yksiääniset laulajat. Tämä ei ole estänyt monia artisteja luomasta pitkää uraa jos vain sävellykset ja sovitukset ovat pysyneet korkeatasoisina ja tulkisijalla on karismaa. Loreenin tapauksessa en vielä tuomitse häntä lopullisesti sillä hän voi todistaa tulevilla levyillään olevansa monipuolisempi miltä tähän asti on näyttänyt.

Sidewalk on sympaattinen kappale sillä sen sanoitus toimii ja muu tuotanto komppaa sitä (melkein) riittävän hyvin. Terävin koukku jää puuttumaan ja nykytyyliin tuotanto on hieman liian täyteen ahdettua. Kertosäe tulisi isommin esiin jos se tuotaisiin sisään dramaattisemmin. Loreenin ääntä voitaisiin myös käyttää riisutummin sillä nyt rosoja on tasoiteltu liikaa. Kaikesta huolimatta Sidewalk onnistuu herättämään minussa sympatiaa mutta silti toivoisin että tämä hieno sanoitus olisi saanut yhtä laadukkaat raamit ympärilleen. Olisi mielenkiintoista kuulla tämä sydäntärepivän riisuttuna versiona.

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti