lauantai 20. syyskuuta 2014

Agnetha Fältskog - I Won't Let You Go

Artisti: Agnetha Fältskog
Kappale: I Won't Let You Go (1985)
Albumi: Eyes of a Woman
Mieleenjäävin lause: "There's something magic when we touch."

Agnethan englanninkielisten soololevyjen paremmuusjärjestykseen laittaminen ei ole minulle mitenkään erityisen olennaista varsinkin kun uusin vaatii vielä pari vuotta etäisyyttä. Mutta Agnethan toinen englanninkielinen soololevy Eyes of a Woman on mielestäni vahva kokonaisuus. Se ei ole niin surumielinen kuin I Stand Alone ja se on linjakkaampi kuin Wrap Your Arms Around Me. (Hyviä albumeita toki kumpikin omilla vahvuuksillaan.) My Colouring Bookin heikkous oli olla coverikokoelma vaikkain hyvin toteutettu sellainen ja uusin A vaatii vielä aikaa asettuakseen järjestykseen.

Eyes of a Woman albumin ensisingle I Won't Let You Go oli 10CC yhteyksistä tutun Eric Stewartin tuottama sävellyksen ollessa Agnethan oma ja sanoitus Stewartin käsialaa. Sävellys on tyypillisiä Agnethan sävellyksiä iloisempi ja se onkin saanut kylkeensä sopivan pulppuavan rakkaussanoituksen. Itsevarma nainen (ei overly attached girlfriend) tietää saavansa haluamansa vaikka muutkin naiset haluaisivat unelmien prinssin omakseen. Suhdetta ei ole vielä lyöty lopullisesti lukkoon ja menossa on hurmavaihe. Ehkä kyseessä on onni joka ei kestä, mutta se ei ole tämän kappaleen aikajanan tarina. Tuotanto on pömpöösiä kasaria jopa siihen asti että kappale on hieman tukkoinen ja kaipaisi ilmaa. Mutta toisaalta aikansa lapsena vahinko ei ole suuri, tältähän se 1985 auraalisesti kuulostaa.

Synteettisen äänimaton mukavimmankuuloinen piirre ovat koneistetut taustalaulut ja stemmat. Agnethan tulkinta on hyvä vaikka hänen ääntään on hieman "minnihiiritetty" varsinkin kertosäkeessä. Olen usein maininnut pitäväni Agnethan vahvuutena surumielisyyden tulkitsemista mutta hän on kuitenkin tarpeeksi monipuolinen selvitäkseen hyvin pulppuava ilonkin esiletuomisestakin. Itselleni I Won't Let You Go ei aivan pääse siihen sarjaan missä soittaisin sitä ollessani itse ilossa ylimmilläni mutta se on kuitenkin laatupoppia joka varsinkin albumikokonaisuutensa yhteydessä pääsee oikeuksiinsa.

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti