lauantai 10. toukokuuta 2014

The Nashville Teens - Tobacco Road

Artisti: The Nashville Teens
Kappale: Tobacco Road (1964)
Albumi: 20th Century Hits For A New Millennium
Mieleenjäävin lause: "I was born in a trunk, mama died and my daddy got drunk."

Joskus bändien nimet ovat hyvin kuvaavia ja joskus suorastaan hämääviä. Yhden hitin ihme The Nashville Teensin perustajajäsenistä yksikään ei ollut Nashvillestä vaan Englannin Weybridgesta ja bändin perustamisvuonna 1962 melkein kaikki olivat jo ohittaneet teini-iänkin. Mutta mitäs me pienistä, sillä nimet ovat tehty myös luomaan mielikuvia ja siinä voivat faktat olla vain tiellä. Ja tokihan bändin nimestä saa räjähtävän lyhenteen TNT.

Tobacco Road kuulostaa niin aikalaispoprockilta että sen ajoittaminen ei ole vaikeaa vaikka ei olisi sitä ikinä kuullutkaan. Kappale syntyi alunperin 1960 John D. Loudermilkin kynästä eikä siitä tullut hittiä ennen kuin vuonna 1964 The Nashville Teensin versioidessa siitä ainoan hittinsä. Toki bändi nautti varsinkin kotimaassaan jonkinmoista suosiota ainoan hittinsä ulkopuolellakin mutta jos tietää yhden The Nashville Teensin biisin niin se on yleensä juuri Tobacco Road. Viimeksi kappaletta on kuultu Mad Men -tvsarjassa. Beat aikakauden tuoteeksi on kyseessä hieman rosoisempaa laitaa svengaavuutta kuitenkaan unohtamatta. Laulut hoidetaan onnistuneesti kahden tai useamman miehen voimin mikä on hyvä ratkaisu. Kapakkapiano istuu niin säveleen kuin sanoitukseenkin kelvollisesti. Kovin paljon erilaisia aineksia tästä ei löydy ja mittaakin on sopivat kaksi ja puoli minuuttia.

Mitään erityisen omaperäistä ei Tobacco Roadista löydy, se on vain yksi monista aikakautensa hiteistä eikä mielestäni edes sieltä kirkkaamasta päästä. Onkin kyse siitä kuinka juuri tämä 60-luvun aikakausi miellyttää omaa popkorvaa ja itse yleensä tyydyn poimimaan kirsikat kakusta mitä tähän aikakauteen tulee. Ehkä Tobacco Roadissa on hieman liikaa blueskaikuja makuuni mutta ei niin paljon että vaaka kallistuisi ärsyttävyyden puolelle. Mieleenjäävin asia on tunk-tunk-tunk rytmi eikä sanoitus tai laulusuoritukset. Mutta parempi jäädä mieleen jostakin kuin ei mistään. Varmasti elossaolevia The Nashville Teensin jäseniä lämmittää kertoa tänäkin päivänä että heillä oli hitti valtameren molemmin puolin. Se maineteko on vielä suomalaisbändeiltäkin tekemättä.

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti